• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Karl Dorph Søe

Dansker afslører: Derfor fejlede stort skifte

Foto: Getty Images

Det danske kæmpetalent Tochi Chukwuani var i foråret millimeter fra et skifte til Serie A-klubben Hellas Verona, og nu sætter danskeren ord på hvad der gik galt.

Af Karl Dorph Søe

Den 19-årige midtbanespiller Tochi Chukwuani var, i foråret, blot et lægetjek væk fra et skifte til Serie A-klubben Hellas Verona, men i sidste sekund faldt det til jorden. 

Der er længe blevet spekuleret i, hvad der gik galt, og i den nye TV2-dokumentar, "Drømmen om landsholdet", sætter danskeren selv ord på episoden. 

- Så snakker vi med klubdoktoren, og han fortæller så, at der var noget de fandt inde på medical-tjekket. Hvilket var en nerve, som giver et ekstra slag i hjertet, så af den grund kunne jeg ikke foretage transferen. Det er ærgerligt at man ikke bare kunne overstå det hurtigere, skrive under, og så starte med det samme. Men selvfølgelig er det her noget jeg ikke kan kontrollere, fortæller danskeren.

Chukwuani, der på daværende tidspunkt spillede for FC Nordsjælland, fortæller også om, hvad Veronas plan var for ham, før den norditalienske klub måtte stoppe skiftet, på grund af danskerens hjertefejl.

- Hellas Veronas plan er, at jeg kommer ind omkring førsteholdet, og forhåbentlig viser og præsterer, så jeg kan komme på et andet niveau, hvorefter jeg kan blive solgt videre, siger han. 

Den unge dansker blev da også solgt videre i sommer, men det var næppe det store gennembrud han havde håbet på.

Efter at skiftet til Italien mislykkedes, røg Chuckwuani nemlig til Superligaklubben Lyngby BK, som ikke har haft en særlig overbevisende halvsæson.

Klubben har blot formået at skrabe 8 point sammen på de første 17 runder, og det danske talent har startet inde i 6 kampe, hvor han hverken har bidraget med mål eller assist.