Video : Tipsbladet
Generelle

Dansker er hypet: Han kan spille på øverste niveau

Den danske profilen opfordres til at fortsætte det hårde arbejde.

Matt O'Riley har længe været en stor profil for Celtic og er i denne sæson kommet flyvende fra start.

Forleden skrev transferguruen Fabrizio Romano, at O'Riley kan ende med at slå skotsk transferrekord, hvis han bliver solgt til januar eller til sommer, og Brian Laudrup har kaldt ham "et kæmpe talent."

Celtic-træner Brendan Rodgers er også meget tilfreds med sin danske profil, men opfordrer ham samtidig til at fortsætte det hårde arbejde. Det sagde han på pressemødet før lørdagens opgør mod Hibernian.

- Jeg har været tilfreds med Matt, fordi han arbejder hårdt på sit spil. Det, han bidrager med, er, hvad man gerne vil have fra en 8'er: en, der kan skabe chancer og score mål. Men han leverer også en enorm defensiv indsats, presser godt og gør meget af det beskidte arbejde.

- Han har enormt stor teknisk kvalitet, og det er fantastisk for ham, for på allerhøjeste niveau har han vist, at han ikke bare kan gøre det i den hjemlige række, men også i Champions League.

- Det er fantastisk for ham (med målene, red.), men endnu mere for holdet. Det er den effektivitet, vi gerne vil have. Spillere i de positioner skal skabe chancer og score. I sidste weekend lavede Matt fremadrettede løb i boksen og scorede. Reo gør det samme og skaber en chance for Daizen. Det er tilfredsstillende, men skal også fortsætte.

Den skotske transferrekord blev slået i sommer, hvor Celtic solgte Jota for 220 millioner kroner til Al-Ittihad.