Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Dansker frarøvet scoring? Håber ikke på målbonus

Foto: Getty Images

Den danske angriber scorede igen i England. Eller gjorde han?

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Emil Riis har efter en stærk sæson for Preston North End haft svært ved at finde vej til netmaskerne de seneste måneder.

Lørdag løftede han armene over hovedet, da han troede, at han havde bragt sit mandskab foran mod Queens Park Rangers. Scoringen er siden blev takseret som et selvmål:

- Vi giver Emil målet, men lad os da ikke håbe på, at han er tæt på en målbonus, siger cheftræner, Ryan Lowe, til Lancashire Post efter kampen.

Den danske angriber modtog et indlæg tæt under mål, som han vippede ind i netmaskerne. Kuglen ramte gæsternes Jimmy Dunne, som står noteret for scoringen.

- Vi har arbejdet på at komme i position på indlæggene til fredagens træning. Det viste vi, at vi har opnået. For mig var det Emils mål. Vi må vente og se omfanget af hans skade til efter scanningerne, siger Ryan Lowe.

Den tidligere Randers FC-angriber måtte kort tid efter scoringen lade sig udskifte med muskelproblemer. Fra tribunen kunne han se holdkammeraten Cameron Archer udbygge føringen, inden QPR fik reduceret til slutresultatet 2-1.

De tre point rykker ikke ved meget i den samlede stilling, hvor Preston er placeret midt i tabellen uden fare for nedrykning. Emil Riis har haft en flot sæson indtil videre, hvor han står noteret for 17 sæsonscoringer. Fire af dem kom i pokalturneringen, hvor han også blev indlemmet på turneringens hold.

2022 er ikke helt så succesfuldt for Emil Riis, der blot har leveret en enkelt scoring mod Bournemouth. Han kan tilgengæld glæde sig over sin danske holdkammerat Daniel Iversen, der kronede en række flotte præstationer med en landsholdsudtagelse senest. Leicester-lejesvenden stod hele opgøret mod QPR.