Video : Tipsbladet
Generelle

Dansker hængte folk til tørre: Start til fodbold!

Danske Sidney Powell Osei har haft en karrierevej ulig mange andres. Nu bomber han mål ind i Portugal og håber på et stort januarskifte.

Vejen til livet som professionel fodboldspiller kan sommetider have sine uransagelige veje.

Det kan 19-årige Sidney Powell Osei skrive under på. Han er født i Italien af ghanesiske forældre, flyttede til Danmark som teenager og banker nu mål ind for Pero Pinheiro i Portugal.

Til Tipsbladet fortæller Sidney Powell Osei om sin vej til livet som professionel fodboldspiller.

- Jeg er født i en by, der hedder Udine tæt på Venedig oppe nordpå. Jeg startede med fodbold som fireårig i en lille klub, som vist nok var et akademi til Udinese. Det var i hvert fald et akademi til nogle af de bedre klubber i det område, hvor jeg boede, lyder det fra angriberen.

Sidney Powell Osei var dengang et stort talent, men da hans familie flyttede til Danmark, da han var teenager, røg fodbolden i anden række.

- Jeg flyttede til Danmark sammen med hele min familie, da jeg var omkring 13-14 år gammel. Da jeg kom til Danmark, var planen at stoppe med at spille fodbold. Mine tanker var ikke på fodbold, da jeg gerne ville integrere mig bedst muligt.

Det lykkedes Sidney Powell Osei med, da han blandt andet tillærte sig det danske sprog, som han taler flydende. Fodbolden spillede han kun i skolegården, og her satte han kammeraterne til vægs.

- I skolen spillede vi fodbold, og der spurgte alle mine venner mig, hvorfor jeg var så god. De hjalp mig med at tilmelde mig i lokalklubben Vinding SF, hvor jeg spillede, til jeg var U15-spiller, siger angriberen og tilføjer:

- Som U14- og U15-spiller havde jeg nogle helt vilde sæsoner, hvor jeg scorede omkring 30 mål i hver af dem. Derfra kom Vejle Boldklub og spurgte, om ikke jeg ville til prøvetræning hos dem. Det gik godt, og så kom jeg på deres ungdomshold.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Sidney Powell Osei i aktion for sin portugisiske klub (Foto: Pero Pinheiro).

Drømmer om stort januarskifte
Som andenårs U19-spiller tegnede Sidney Powell Osei en etårig aftale med Maritimo i Portugal i sommeren 2022. Her scorede han fem mål og leverede syv assister for klubbens U19-hold i fjor.

Denne sommer kunne Tipsbladet afsløre, at han rykkede til Pero Pinheiro i den tredjebedste række i Portugal, hvor han indtil videre har været i forrygende målform.

- Jeg er overrasket over mit efterår, fordi mit skifte skete i sidste sekund. Der var nogle udfordringer i min tidligere klub, som jeg ikke har lyst til at komme ind på, og så kom Pero Pinheiro i sidste øjeblik og hentede mig. Jeg har bare været meget fokuseret og gjort mit arbejde.

Fem mål i ni optrædener er det blevet til for angriberen, og det har ifølge Tipsbladets oplysninger fået Sporting og Benfica til at vise interesse for ham til en rolle på deres reservehold. De polske mestre Rakow Czestochowa har også spurgt på ham.

Sidney Powell Osei kender ikke til interesse fra konkrete klubber, men hans gode præstationer har fået ham til at drømme om et vinterskifte.

- Jeg håber på at tage et stort skridt til januar. Jeg tror, at nogle rigtig gode klubber har kontaktet min agent, siger Sidney Powell Osei, der drømmer om at spille i FC Barcelona, som han er stor fan af.

Ifølge angriberen vil et skridt op ad karrierestigen også øge hans chancer for at komme på det danske ungdomslandshold. Indtil videre har han været i bruttotruppen til U20-landsholdet, men det er altså ikke blevet til en udtagelse.

- Danmark har åbnet min professionelle karriere, så lige nu er jeg meget tiltrukket af det danske landshold. Men jeg drømmer bare om at spille på et landshold, for alle mine tre nationaliteter er en del af mig, siger Sidney Powell Osei.

Det tidligere Vejle-talent har også italiensk pas, mens hans forældre er fra Ghana, som han også kan repræsentere. Sidney Powell Osei fortæller dog, at han ikke har hørt noget fra hverken Italien eller Ghana.