• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle ritzau

Dansker i Argentina: Folk står i kø for at sige farvel til Maradona

Foto: Getty Images

Argentina er gået i stå efter Diego Maradonas død, fortæller Danmarks ambassadør i Buenos Aires.

Af ritzau

Sorgen i Buenos Aires gader er ikke til at tage fejl af.

Dagen efter nyheden om fodboldlegenden Diego Armando Maradonas død har argentinere i hobetal søgt mod de mest ikoniske bygninger og steder, der kan forbindes med Maradona.

Det fortæller Danmarks ambassadør i Argentina, Søren Vøhtz, som bor i Buenos Aires.

- Ved Boca Juniors’ stadion, ved obelisken i centrum af byen, ved Diego Maradonas barndomshjem, i byen La Plata, hvor Maradona til sidst var træner i Gimnasia, og nu er de så rigtig mange mennesker samlet ved Casa Rosada, siger han.

Ved Casa Rosada, præsidentpaladset i Buenos Aires, ligger Maradonas kiste. Her forventes det, at mindst en million mennesker torsdag vil gå forbi kisten for at sige farvel, oplyser en regeringskilde ifølge avisen The Guardian.

Læs også:Mindst en million ventes torsdag at besøge Maradonas kiste

- Jeg cyklede op forbi her til morgen, og der er mange mennesker. Altså rigtig, rigtig mange mennesker, som står i kø i mange hundrede meter, så det er virkelig stort.

- De står i en lang, bred kø. Der er et stort fremmøde af pressefolk og politi. Der bliver solgt hotdogs på gaderne og trøjer med Diego Maradona, så der er en meget stor bevægelse, siger Søren Vøhtz.

Maradona døde onsdag af et hjertestop. Kort efter erklærede landets præsident, Alberto Fernandez, tre dages landesorg for at markere ikonets bortgang.

Præsidenten og flere andre politikere har ryddet kalenderen, og folk holder fri for at besøge Maradonas kiste. Med andre ord er Argentina gået i stå for en stund.

- Der er mange, der siger, at det er, som om en i deres familie er død. Maradona er også så menneskelig. Han havde sin personlighed uden på trøjen. Han var en person med succes og en person med store menneskelige fejl. Det kan folk identificere sig med. Det er ikke kun fodbolden, de elsker ham for, forklarer Søren Vøhtz.

Læs også:Danske legender hylder Maradona: Han vandt jo næsten VM på egen hånd

Maradona kunne noget, som de færreste formår, forklarer ambassadøren.

- Argentina er et land, hvor der er store politiske og sociale modsætninger. Men alle – uanset politisk farve eller ståsted – er berørte af det her. Det samler befolkningen.

- Folk har den tilgang, at det måske ikke betyder så meget, hvad Maradona har gjort ved sit eget liv. Det, der betyder noget, er, hvad han har gjort i folks liv, siger han.

Diego Maradona blev 60 år. Han skal begraves torsdag den 3. december på kirkegården Jardin de Paz i udkanten af Buenos Aires. Her ligger også Diego Maradonas forældre begravet. Det oplyser Maradonas talsmand, Sebastian Sanchi, til nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

Læs også:Napoli sørger over Maradona: Vi er som en knockoutet bokser

Læs også:Argentina minder Maradona med tre dages landesorg

Læs også:Diego Maradona er død

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus