• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Dansker i stjerne-klub: Måske kigger Henry forbi

Foto: Getty Images

Stjerner som Thierry Henry, Cesc Fabregas og Dennis Wise er alle involveret i den italienske klub Como 1907, hvor danske Oliver Abildgaard er en af holdets profiler.

Af Victor Risager

Como 1907 er langt fra en historisk sværvægter i italiensk fodbold. Ja, det er ikke mere end syv år siden, at klubben gik konkurs og blev sendt helt ned i den fjerdebedste række.

Nu forsøger en række tidligere topspillere imidlertid at få klubben op i Italiens bedste række.

Como har således den tidligere Chelsea-anfører Dennis Wise som administrerende direktør, mens Arsenal-legenderne Thierry Henry og Cesc Fabregas er en del af klubbens ejerkreds. Sidstnævnte er også ungdomstræner i klubben.

På spillersiden er der også blevet opgraderet, blandt andet ved i sommer at hente danske Oliver Abildgaard fra Rubin Kazan på en treårig aftale. 

Og han er blevet solgt på stjernernes projekt.

- Det er selvfølgelig nogle prominente navne, der står bag projektet og har sagt god for det, og da de forklarede mig ambitionerne for klubben, blev jeg interesseret i at høre mere om det.

- Ambitionerne er inden alt for længe at være en etableret Serie A-klub. Der er også både idéerne og midlerne bag. Alt i alt synes jeg, at det er et utroligt spændende projekt at være en del af, siger Oliver Abildgaard i et interview med Tipsbladet.

Oliver Abildgaards forhandlinger med Como 1907 foregik selvsagt med direktør Dennis Wise, mens han også har set Cesc Fabregas på anlægget.

- Nu har det været lidt en overgang med Cesc. Da jeg skrev under, var han vist stadig aktiv spiller, men en uge efter blev han træner. De andre bestyrelsesmedlemmer som blandt andet Thierry Henry har jeg ikke set ude på anlægget endnu, men det kan være, han kigger forbi en dag, lyder det med et grin fra aalborgenseren.

Både Dennis Wise og Cesc Fabregas var midtbanespillere, ligesom du er. Har du søgt nogle gode råd fra dem?

- Nej, det har jeg faktisk ikke for at være ærlig. Der har ikke været andet, end at de har lidt input og ønsker om, hvordan jeg skal spille, men det har ikke været anderledes end i andre klubber, jeg har været i.

De ville beholde ham 
Før sommerskiftet til Como, hvor han har fået en treårig aftale, tilbragte Oliver Abildgaard sidste år en halvsæson i Celtic med begrænset succes og en halvsæson i Hellas Verona med noget mere succes.

Det blev muliggjort af, at hans aftale med Rubin Kazan blev suspenderet som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

- Det var jo som situationen nu engang var i 2022. Jeg stod med en kontrakt i Rubin Kazan og i en situation som jeg ikke tror før er set i fodboldverdenen. Jeg har prøvet at spille mine kort så godt som muligt, men det har naturligvis ikke været nemt. Jeg kunne godt have ønsket mig en anderledes afslutning end tilfældet blev i Kazan, for jeg var utrolig glad i al min tid der, siger Abildgaard og fortsætter:

- Det har da været en smule omskifteligt, men det har samtidig været rigtig spændende, og jeg har fået nogle store oplevelser det seneste år. For mig er en del af det at være fodboldspiller også at få nogle store oplevelser, og det har der været en enestående mulighed for.

- Der har helt sikkert også været ulemper ved det, blandt andet det, at jeg har været på lånt tid i Celtic og Verona, hvor klubberne reelt ikke vidste hvordan de skulle forholde sig til, hvis jeg skulle hentes permanent. Inden mit skifte til Celtic, sad jeg hjemme i Aalborg i tre måneder og ventede på afklaring og det var naturligvis langt fra den optimale optakt til et skifte rent fysisk, hvor sæsonen allerede var igang.

- På den anden side gav situationen mig muligheden for at komme ud og spille i nogle andre klubber, uden at klubberne skulle blive enige om en transfersum. Der har været udfordringer, men jeg har prøvet at se på de gode ting ved det.

Og det skabte da også muligheden for et permanent skifte. Ifølge Tipsbladets oplysninger var Hellas Verona interesseret i at tilknytte Abildgaard permanent, efter at han havde tilbragt foråret i klubben, og der var også interesse fra flere andre store ligaer. I sidste ende blev Como 1907 valget. 

- Det var muligheden i Como, der tikkede flest bokse. Det var ikke let at vælge, men i sidste ende tror jeg, at det er det her projekt, jeg vil blive gladest for. Jeg nyder også tilværelsen her i Italien og har gjort det, siden jeg kom. Det er en god blanding med fodbold og livet uden for banen, forklarer Abildgaard selv.

Como er hans fjerde klub på snart to år, men med en kontrakt på tre år er der udsigt til, at den danske midtbanekriger kan falde godt til og udvikle sig samme sted i en periode. 

- I fodboldverdenen er det altid ret svært at planlægge, hvad der skal ske i den nære og fjerne fremtid, men en længerevarende kontrakt giver selvfølgelig andre arbejdsbetingelser end den her tidsbegrænsede kontrakt-suspendering, som fodboldverdenen aldrig havde set før. Det er klart, at det er nogle bedre kort, jeg har på hånden nu, og jeg glæder mig da til at sætte mere end en halvsæson sammen i en klub, lyder det fra Abildgaard.

Oliver Abildgaard og Como 1907 er kommet stærkt fra land i sæsonen og er nummer tre i Serie B efter seks kampe. Danskeren har spillet fire kampe, heraf tre fra start, og misset en kamp med en skade.