Video : Tipsbladet
Generelle

Dansker er kontraktfri efter rumænsk kaos: Måtte vente måneder på løn

Den tidligere Superliga-spiller Thomas Juel-Nielsen er på klubjagt, efter han forlod rumænske Gaz Metan, hvor spillerne nogle gange ikke fik lov i et par måneder, og andre gange fik to lønninger på én gang.

Thomas Juel-Nielsen griner i røret, da han skal genfortælle nogle af sine oplevelser i Rumænien.

- Det var sjovt at se. Jeg kan huske et par gange, hvor der kom dobbeltløn ind, og så var der nærmest fest i omklædningsrummet. Det kan jeg ikke lade være med at smile ad nu, siger han.

De euforiske scener i Gaz Metans omklædningsrum skyldtes dog ikke, at spillerne havde fået mere i løn, end de burde. Spillerne var bare glade for, at de penge, de havde ventet på i måneder, endelig tikkede ind.

- Jeg kan tage sindssygt mange ting med, også erfaringer med ting, som man ikke gør som i Skandinavien. For eksempel ledelsen. De har en klubpræsident, som har ekstremt meget magt og har rigtig meget at sige, fortæller Thomas Juel-Nielsen.

- Og sådan noget som lønninger kommer ikke regelmæssigt som i Danmark. Det var sjovt at opleve, hvordan det foregik. Der kunne godt gå noget tid, før den kom, nogle gange var den flere måneder forsinket, og andre gange kom der to lønninger ind, og så var det, der var fest i omklædningsrummet. Sådan noget tager vi jo som en selvfølge i Danmark.

Da Thomas Juel-Nielsen forlod Gaz Metan i begyndelsen af august, skyldte klubben ham stadig penge.

Læs også:Superligaens tag-selv-bord: Mange spændende spillere er gratis

- Det var først, da den nye præsident kom ind, det løste sig. Der var en masse med tv-penge, der var forsinket på grund af coronapausen, og en hovedsponsor, der holdt tæt på pengene på grund af en konflikt med den daværende præsident. Men der er ryddet op i det nu, siger han.

Juel-Nielsen, der har en fortid i AGF og SønderjyskE, husker dog samlet set tilbage en tiden i Rumænien med glæde, selv om den også gav ham erfaringer med at håndtere uvante situationer. Førnævnte klubpræsident er et godt eksempel.

- Vi fik et helt nyt trænerteam efter coronapausen, fordi der var konflikt mellem den tidligere cheftræner og den daværende klubpræsident. Den nye træner er faktisk også blevet byttet ud nu med portugisisk træner. Det vidner om de udfordringer og det kaos, det kan være, siger Thomas Juel-Nielsen.

Hvordan var det at navigere i for dig?

- Det er selvfølgelig en udfordring. Mest fordi man som spiller føler … Rent ledelsesmæsisgt er det ikke smart ikke at betale løn til sine medarbejdere. Det skaber ikke motivation og drive og et godt forhold til medarbejderne. Det gør, at man føler, at der ikke er styr på sagerne, at man ikke bliver respekteret, og at der ikke bliver overholdt de aftaler, der er indgået. Det ødelægger forholdet mellem spillere og klubben, siger han.

Mens Thomas Juel-Nielsen trods alt klarede sig, selv om han måtte vente på pengene, kunne han ved selvsyn konstatere, at nogle af hans holdkammerater havde sværere ved at vente i måneder på at få løn.

Læs også:Tidligere AGF- og SønderjyskE-stopper rykker til rumænsk fodbold

- Der var en masse spillere, som stod for hele indtægten for familien, og det er ikke sikkert, de har flere millioner på kontoen. Så det gav også usikkerhed for dem, der havde en familie, når man ikke vidste, hvor mange måneder der gik, før man fik lønnen. Så det mentale i det var en ny udfordring, men for mit vedkommende klarede jeg det fint.

Thomas Juel-Nielsen har spillet i den bedste række i både Danmark, Sverige og Norge. Siden han forlod AGF i 2017, har han også været forbi Israel, USA og senest Rumænien, og selv om det har været mere ustabilt end planlagt, er han ikke bange for flere eventyr.

- Jeg er ret åben geografisk for den næste udfordring. Jeg viste mig frem i top 6-slutspillet i Rumænien, som er et godt niveau og nogle gode hold, man møder der. Cluj, Steaua Bukarest, Craiova. Det håber jeg, at jeg kan lukrere på med nyt spændende tilbud. Jeg har ikke mange kampe, men det er friske kampe. Omvendt er det to måneder siden, så jeg håber, der snart sker noget, siger han.

- Når transfervinduerne lukker nu her, håber jeg, at de frie spillere står endnu mere forrest i køen for at få attraktive tilbud. Jeg lukker ikke nogen døre, hverken Skandinavien eller Europa. Jeg har prøvet at være forskellige lande efterhånden og er ret omstillingsparat.

Og heldigvis kan man jo grine af oplevelserne bagefter.

Læs også:Forsvars-kriger fri på markedet: Jeg kan hjælpe Silkeborg

Læs også:Forlod SønderjyskE i sommer: Vil gerne finde klub uden for Skandinavien

Læs også:Medie: Superliga-oprykker lurer på transferfri forsvarer