• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

DBU fyrer ni: Er presset på økonomien

DBU fyrer ni: Er presset på økonomien
Illustration

Ni medarbejdere er fyret hos Dansk Boldspil-Union, der har svært ved at få økonomien til at løbe rundt.

Af Kenneth Jensen

Dansk Boldspil-Union har igen svunget øksen over for medarbejderne. Fodbodforbundet har på grund af en presset økonomi valgt at fyre hele ni medarbejdere. Der er tale om tre grafikere, to kommunikationsmedarbejdere, tre fra den kommercielle afdeling og en receptionist, der har været hos DBU i mange år. Fyringerne sker, efter at DBU tidligere på året opsagde mangeårige kommunikationschef Lars Berendt, elitechef John Helt og udviklingschef Poul Gylling.

DBU kom ud af 2013 med et stort underskud og forventer igen i år at have underskud. Derfor er det nødvendigt at justere til, fortæller kommunikationschef Jakob Høyer.

Læs også: DBU: Thorup-afklaring må vente

- Vi gør det, fordi DBU er presset økonomisk. Sidste år kom vi ud med et underskud på omkring 10 millioner kroner, og i år forventer vi også at komme ud med et underskud, siger Jakob Høyer til bt.dk og forklarer, at han ikke kan sige meget om, hvordan det kommer til at se ud i år økonomiske situation.

- Det ved vi ikke endnu, for det er ikke endelig opgjort. Det gør vi i forbindelse med det årsregnskab, der stopper 1. november, så det ved vi inden for et par uger, vil jeg gætte på, siger han.

Læs også: DBU fyrer to medarbejdere

Administrerende direktør Claus Bretton-Meyer tiltrådte i efteråret 2013 hos DBU, og han har siden justeret til i organisationen - blandt andet fordi han ønskede et mere åbent fodboldforbund. I forlængelse af de ni fyringer har DBU valgt at slå to stillinger op, og det skal ses i forlængelse af, at Claus Bretton-Meyer ønsker sit eget hold.