Video : Tipsbladet
Generelle

Den bedste i ligaen: De burde holde på Schmeichel!

Ifølge belgisk medie burde Anderlecht ikke tøve med at holde fast på Kasper Schmeichel.

37 år er ingen alder. 

I hvert fald ikke, hvis man spørger den tidligere keeper i Anderlecht Silvio Proto. 

For selvom 37-årige Kasper Schmeichels kontrakt udløber til sommer i Anderlecht, har danskerkolonien i Belgien mulighed for at forlænge aftalen med et år yderligere. Ifølge Silvio Proto burde det være en nem beslutning, om man skal forlænge med den danske veteran.

- Han præsterer, og han er ikke særlig dyr. Så det er et ret nemt regnestykke, er det ikke? Det virker som en god idé at holde på ham.

- Det eneste spørgsmålstegn er, om han selv vil, fordi da han kom til Anderlecht var det for at gøre sig klar til EM. Men udsigten til Champions League virker som en god motivation, hvis du spørger mig, lyder det fra den pensionerede keeper til det belgiske medie LDH. 

Der er da også god grund til at forlænge aftalen med Schmeichel.

For efter en svær start i det belgiske, har den danske keeper taget skeen i den anden hånd. Ifølge La Derniére Heure er Kasper Schmeichel nemlig den bedste keeper i ligaen, når det kommer til at forhindre mål, hvilket vel må siges at være en keepers fornemmeste opgave.

Alene i denne sæson har Schmeichel lukket 8,2 færre mål ind, end hvad han burde, hvis man kigger på xG (expected goals, red). Det er klart bedst af alle keepere i ligaen, og til sammenligning har keeper i Royale Union indkasseret 2,5 mål flere end, hvad han burde ifølge xG. 

Det er især væsentligt, fordi netop Royale Union er Anderlechts nærmeste forfølgere i kampen om det belgiske mesterskab. I øjeblikket fører Schmeichel og co. Jupiler League med tre point ned til Royale Union på andenpladsen. 

Kasper Schmeichel har netop rundet sin kamp nummer 100 for det danske landshold, men for Anderlecht er det indtil videre kun blevet til 27 kampe.