• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Jacob Quvang

- Det er håndgranater, røggranater og hele lortet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Sebastian Grønning er kommet til et land, hvor fansene er noget mere anderledes, end hvad han er vant til.

Af Jacob Quvang

Tilskuerscenen kan være ret markant hos nogle lande på de mere sydlige breddegrader end i Danmark, og det er noget, som danske Sebastian Grønning i den grad kan skrive under på.

Den danske angriber har spillet i græske OFI Kreta siden januar, hvor han forlod AGF. 

Her oplever han fra første blanket, hvordan de græske fans er, og det går vildt for sig. Det afslører han i Discovery-programmet "Klubben".

- Græske fans er generelt sindssyge. De er vilde. Det er meget kompakte stadions. Det er gamle stadions, og der ikke langt ud til banen. Når først en af linjedommerne har dømt en offside, så er der flere af de der gamle mænd på 70, som følger dem langs linjen og sviner dem til, fortæller han. 

Han kommer herefter ind på sin første kamp for klubben, og det er en oplevelse, som han ikke glemmer lige foreløbig.

- Det er politieskorte til kampe, allerede når vi lander i lufthavnen. Det er maskerede mænd, der står og venter udenfor. Jeg kan huske min første kamp dernede. Det var mod Olympiakos ude. Der var vi nødt til at holde ind på motorvejen, fordi deres fans stod og ventede på vores bus.

- Det var fuld udrustning, og det er håndgranater og så videre. Det er det helt store. Det er håndgranater, røggranater og hele lortet, siger han forbløffet. 

På selve stadion hænder det også, at der fyres et kanonslag eller lidt flere af, og det kan gøre ondt i øret, hvis man løber og varmer op.

- De kan godt kaste de her helt høje kanonslag, så når du løber og varmer op, og dine egne hjemmefans kaster et kanonslag, så går der et par minutter, før du har hørelsen tilbage.

Sebastian Grønning får ikke meget spilletid i den græske klub. Han scorede dog sit første mål tidligere på måneden, da han nettede mod Panetolikos.

Se Grønning snakke om de græske fans i afspilleren over artiklen.