• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle clbold.dk

Diego Simeone blokerede sønnens skifte til FC København

Foto: Getty Images

Ståle Solbakken og Johan Lange var på vej i lufthavnen for at flyve til Italien og lukke købet af Diego Simeones søn, da de fik et opkald fra argentinerens sekretær. En tabt Champions League-finale endte med at sætte en stopper for en ellers ganske lovende transfer.

Af clbold.dk

Tilbage i 2016 stod Atlético Madrid i klubbens anden Champions League-finale på tre sæsoner, og for anden gang løb klubben ind i et bittert nederlag til naboerne fra Real Madrid, denne gange efter straffesparkskonkurrence.

Nederlaget skulle dog vise sig at være bittert ikke kun for Atlético Madrid, men også for FC København. Dagen efter fejringen af det danske mesterskab i maj 2016 var cheftræner Ståle Solbakken og teknisk direktør Johan Lange således på vej i lufthavnen for at nå et fly til Milano. 

Herfra skulle de leje en bil og køre til Bergamo for at mødes til en sidste snak med den 20-årige angriber Giovanni Simeone og dennes agent. Simeone var udlejet til den argentinske klub Banfield fra storklubben River Plate, og FC København havde haft folk i Sydamerika for at tale med angriberen.

- Alt var på plads i forhold til skiftet. Så vi skulle flyve til Milano og derfra videre i lejebil til Bergamo for at møde Giovanni og hans agent til en sidste snak, fortæller Solbakken i et interview med Tipsbladet, og tilføjer:

- Vi var på vej til lufthavnen, da Johan pludselig fik et telefonopkald fra Simones sekretær. Han fortalte, at Simeone var helt i kulkælderen efter Champions League-finalen. Og nu havde han nedlagt veto mod sønnens skifte: 'Mister Simeone has changed his mind.'

Forsøgte at få fat i Diego Simeone
Processen omkring Giovanni Simeones skifte til FC København var på det tidspunkt så langt fremme, at københavnerne havde droppet interessen i et par andre spillere, fortæller Solbakken i interviewet. Nordmanden forsøgte selv at komme i kontakt med Diego Simeone for at overtale ham om, at et skifte til FC København ville være godt for hans søn, men Atlético Madrid-træneren var ikke til at få fat på. 

I stedet for Giovanni Simeone endte FC København med at hente serbiske Andrija Pavlović forud for efteråret 2016, hvor københavnerne stod overfor et vanskeligt Champions League-gruppespil. Giovanni Simeone endte i stedet med at skifte til Genoa, hvor han scorede tolv Serie A-mål i sin første sæson. Året senere blev han hentet til Fiorentina for 112 millioner kroner, og i september scorede Giovanni Simeone i sin debut for det argentinske landshold.

Historien er leveret af CLBOLD.DK

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus