Foto: Getty Images
Generelle

Foreslår Kasper Hjulmand som ny træner i storklub

Den hollandske mesterklub Ajax skal på trænerjagt, og ekspert mener, at Kasper Hjulmand ville passe rigtig godt ind i klubben.

Ajax skal efter alt at dømme på trænerjagt meget snart, og her bør Kasper Hjulmand være en oplagt kandidat. Det mener den tidligere danske landsholdsangriber Kenneth Perez, der nu arbejder som ekspert på hollandsk tv.

Siden 2017 har Ajax været ledet af hollandske Erik ten Hag, men hans dage i klubben synes talte, og han ventes at overtage trænerjobbet hos Manchester United denne sommer.

Derfor diskuteres det i hollandske medier, hvem der kan afløse den succesfulde hollænder, og i den forbindelse kastes den danske landstræner Kasper Hjulmands navn altså nu i puljen. 

- Hvis Kasper Hjulmand skulle droppe VM (med Danmark, red.), ville det passe meget godt, siger Kenneth Perez ifølge hollandske medier på tv-kanalen ESPN.

- Han er en træner, der er taktisk meget stærk. Det viste han med Danmark under EM. Han har en meget klar filosofi, og det kostede ham næsten det hele i Mainz, hvor de skulle spille for at undgå nedrykning, men hvor han blev ved med at holde fast i sin egen filosofi. Sådan ville det også være med Ajax, og det ville blive værdsat.

Kasper Hjulmand har været dansk landstræner siden sommeren 2020 og skal efter planen lede det danske landshold ved VM i efteråret.

I løbet af det seneste års tid har den 50-årige træner dog været sat i forbindelse med flere jobs, heriblandt hos Aston Villa og Everton i Premier League, mens Rafael van der Vaart også tidligere har foreslået Hjulmand som hollandsk landstræner. 

Tidligere har Hjulmand været cheftræner hos Lyngby Boldklub, FC Nordsjælland og Mainz 05.