Foto: Getty Images
Generelle

Eriksen afslører: Derfor spiller jeg i nummer 14

Christian Eriksen har en sjov årsag til, at han spiller med nummer 14 på ryggen i Manchester United.

Christian Eriksen har prøvet lidt af hvert i løbet af sin fodboldkarriere.

Han har vundet trofæer, scoret mål og assisteret sine holdkammerater i en lang årrække. Det har han gjort i OB, Ajax, Tottenham, Inter, Brentford og nu Manchester United.

Et klubskifte er som regel også forbundet med et nyt nummer på ryggen, hvis man altså ikke stålsat holder fast i det samme nummer hele karrieren igennem. Så troende er Christian Eriksen tilsyneladende ikke.

For da han skiftede til Manchester United så endte han med nummer 14 på ryggen. Det var ikke et valg, som han umiddelbart selv havde nogle aktier i.

- Jeg valgte ikke nummeret. Det gjorde min søn. Vi havde flere valgmuligheder, så jeg viste min søn listen med numre, som var ledige. Han endte med at vælge nummer 14, siger Christian Eriksen i et interview til Manchester Uniteds egen hjemmeside.

Det er første gang, at Christian Eriksen spiller i nummer 14. De seneste mange år har han begået sig i 20'erne. Han havde nummer 21 i Brentford, 24 i Inter og 23 i Tottenham.

Uanset rygnummer har Christian Eriksen altid leveret på et højt niveau. Det gør han også nu i Manchester United, hvor han på kort tid er blevet en af klubbens vigtigste spillere.

13 gange har han optrådt for Manchester United i Premier League, hvor det er blevet til en enkelt scoring. Senere onsdag trækker han trøje nummer 10 over hovedet, når det danske landshold møder Australien ved VM.