• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Esbjerg-ejer tæt på køb af endnu en klub

Foto: Screenshot

Esbjergs ejergruppe er tæt på at købe endnu en klub.

Af Kenneth Jensen

De har allerede købt Esbjerg fB, Barnsley, AS Nancy, FC Thun og Oostende, og nu er endnu en klub på vej på amerikanske Pacific Media Groups (PMG) hænder.

Det er mediet The Athletic, der skriver, at investorgruppen køber en klub i Holland.

PMG er anført af amerikanske Paul Conway, og i ejerkredsen i investorgruppen sidder også den kinesiske forretningsmand Chien Lee. Det er Conway, der har stået for at udtale sig, og i Esbjerg har han blandt andet gjort det klart, at han ønsker unge, salgsbare spillere på holdet, der skal sikre vækst og økonomi i klubben.

Man ejer som sagt allerede fem klubber, der er af forskellige kvalitet, og dermed har man bygget et lille fodboldimperium, hvor man udover at vidensdele også kan deles om spillere. For eksempel har Barnsley udlejet fire spillere til Esbjerg, der jagter oprykning til Superligaen.

Og den nye klub i stalden er ifølge The Athletic hollandske FC Den Bosch, der til dagligt huserer i den næstbedste hollandske række. Man vil altså forsøge at føre den op på højeste niveau i Holland.

Paul Conway og PMG's interesse i at købe nye klubber slutter ikke her, skriver The Athletic. Investorgruppen har også interesse i klubber fra Spanien, Italien, Portugal og Tyskland.

Esbjerg blev købt af PMG tilbage i februar, og den nye ejerkreds har allerede skiftet sportschef, da Jimmi Nagel Jacobsen rykkede til Brann, mens man på trænerposten har fyret Olafur Kristjansson og ansat tyske Peter Hyballa.

Hyballa er dog kommet i modvind fra start - det kan du læse meget mere om her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020