Får MLS-award: FCM-emne slår Messi og Sviatchenko
Foto: Getty Images
Generelle

Får MLS-award: FCM-emne slår Messi og Sviatchenko

Giorgos Giakoumakis var en af de spillere, som FC Midtjylland sigtede efter i sidste sæson.

FC Midtjylland var i januars transfervindue på jagt efter en ny angriber. Her var de forbi flere emner, inden de kom frem til at leje Astrit Selmani, som knap nåede at få sendt en afslutning afsted i sin tid i klubben.

Men inden var grækeren Giorgos Giakoumakis også oppe og vende på rygteplan. Her endte det i stedet for en tur til heden for grækeren med, at han i stedet skiftede til den amerikanske klub Atlanta United.

Det har været et indkøb, der har været så godt, at han netop har vundet prisen som sæsonens indkøb. 

Her var han oppe mod intet mindre end Ballon d'Or-vinderen Lionel Messi fra Inter Miami samt Eduard Löwen fra St. Louis City. Samlet set fik Giakoumakis 45,7 procent af stemmerne, mens Messi fik 27,2 procent og Löwen 15,4 procent.

Grækeren kom til Atlanta fra Celtic i februar, og de statistik-elskende amerikanere kan da også finde frem, at han har haft ligaens bedste stats, når det handler om antal mål pr 90 minutter, som var på 0,85.

Samtidig er han også med på sæsonens All Star-hold. 

Danske Erik Sviatchenko var også med i opløbet om at vinde prisen som årets nye spiller i MLS, men han nåede ikke med blandt de sidste tre, som nævnt ovenfor.