• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Fansene tog alt efter Zornigers vilde triumf

Foto: Getty Images

Alexander Zorniger og Apollon Limassol vandt i sidste uge det cypriotiske mesterskab, og den tyske træner fortæller om en vild baneinvasion efterfølgende.

Af Victor Risager

Alexander Zorniger kan kalde sig mestertræner med Apollon Limassol.

Med en sejr i sidste weekend sikrede den tidligere Brøndby-træner og spillerne i Apollon Limassol  sig således det cypriotiske mesterskab med én spillerunde tilbage. Titlen er klubbens første i 16 år, mens det er Alexander Zornigers første i trænerkarrieren.

Derfor er det også en triumf, der får følelserne frem i den 54-årige tysker. Det fortæller han i et interview med Tipsbladet.

- Det er meget følelsesladet. Klubben har ventet i 16 år, og ejeren har investeret en masse. Det er måske vigtigst, at vi har givet fansene troen på, at klubben kan vinde et mesterskab, for de har misset et par stykker i de seneste år. For mig selv er det også følelsesladet. Det har været hårdt, og det var svære omstændigheder, siger Alexander Zorniger.

På de sociale medier har videoer og billeder floreret af, at fans invaderede stadion. Hvordan var jublen?

- Efter sidste fløjt var det umuligt at komme hen til mine spillere. Et minut efter så jeg kun tre af gutterne, og jeg ville lykønske alle, men det var umuligt. Der var så mange fans på banen.

- Da vi kom ind i omklædningsrummet efterfølgende, var spillerne kun i deres underbukser. Fansene tog alt fra dem, selv tapen ved spillernes sokker. Fansene bar også målene ud af stadion. Jeg har ingen idé om, hvordan de gjorde det. Det var utrolig følelsesladet. Jeg følte for første gang som udlænding, hvad det betød for fansene.

Apollon Limassol kom tordnende fra start i den cypriotiske liga og sluttede grundspillet med et solidt forspring ned til APOEL, men et skuffende slutspil betød, at der i sidste ende var stor spænding om mesterskabet.

Dermed kunne man frygte, at mesterskabet ville glippe for Zorniger og co. - ligesom det gjorde for tyskerens Brøndby-mandskab i 2017/18-sæsonen med den famøse kamp mod AC Horsens.

- Jeg frygtede det ikke rigtig, men som mennesker kan vi huske ting, og jeg tænkte på det. Jeg analyserede også på 2018-sæsonen, og hvad der måske var skyld i, at vi missede mesterskabet. Trods alt føler jeg, at vi (Brøndby IF, red.) missede det mesterskab, selvom det var en stærk modstander i FC Midtjylland.

- Jeg analyserede det så og brugte nogle ting, som jeg kom frem til. Men man også tilpasse sig situationen, og der er andre spillere her og andre personligheder. Det er alt, alt for nemt at sige, at “det er ved at ske igen”, siger Alexander Zorniger.

Tidligere AGF’er har været en stjerne
I Apollon Limassol er Alexander Zorniger desuden ikke den eneste Superliga-kending.

Klubben hentede inden denne sæson den tidligere AGF-målmand Aleksandar Jovanovic, ligesom også den dansk-libanesiske offensivspiller Bassel Jradi, der har en fortid i AB og FC Nordsjælland, kom til.

Begge spillere har - når de har været skadesfri - været blandt de store profiler på det cypriotiske mesterhold, fortæller Alexander Zorniger. 

- De har været fremragende. Alex var skadet i starten, men har været en af ligaens tre bedste spillere i denne sæson. Han har reddet os point og gav os energi. Alex og jeg havde også nogle diskussioner, men han accepterede altid tingene, og det påvirkede ikke hans præstationer. Han var allerede god i Superligaen, men nu er han meget bedre, siger den tidligere Brøndby-træner og tilføjer:

- “Bas” var en af vores bedste spillere i starten af sæsonen og var topscorer og skabte en masse. Han er perfekt til vores spillestil, men så fik han et lyskeproblem, som påvirkede ham, indtil vi valgte at spare ham. Nu er han snart helt klar og kan hjælpe os i næste sæson.

Og i næste sæson skal Apollon Limassol ikke kun spille i den nationale liga. Som cypriotisk mester træder de ind i tredje kvalifikationsrunde til Champions League, og går de videre herfra, kan de så potentielt ramle ind i FC København.

- Det er første gang, jeg hører det her, så jeg har ikke tænkt et eneste sekund på mulige modstandere i Champions League. Jeg ved, at vi kommer ind i tredje kvalifikationsrunde og vil nok ikke være favoritter. Men det er en stor ting for klubben, og vi vil kæmpe for at nå gruppespillet, selvom vi nok skal møde et hold af høj kvalitet.

- Hvis det bliver FCK med Jess (Thorup, red.) og Christian Engell (Head of People and Culture i FCK og tidligere Brøndby-mentaltræner, red.), bliver det en svær kamp. Lige nu tænker jeg bare på at komme på ferie, hvor vi faktisk skal en uge til Danmark, siger Alexander Zorniger.

Søndag aften spiller Alexander Zorniger og Apollon Limassol sæsonens sidste kamp, når de møder AEK Larnaca på hjemmebane.