• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

FC København-legende vil være træner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere FC København-stjerne vil nu sætte gang i en karriere som træner.

Af Victor Risager

I løbet af sin karriere var han en stor profil i FC København i nogle år og på det sydafrikanske landshold, men siden karrierestoppet i 2015 har Sibusiso Zuma begået sig uden for fodboldens verden.

Det vil han nu ændre på.

Den tidligere offensivspiller, der er fyldt 46 år, vil således tage trænerlicens, så han kan blive ungdomstræner. Det fortæller Sibusiso Zuma selv i et interview med det sydafrikanske medie KickOff.com.   

- Jeg vender helt sikkert tilbage til fodbolden. Sidste gang vi talte var jeg ikke sikker, men jeg kommer tilbage, og jeg skal træne, siger Zuma til KickOff.com og tilføjer:

- Jeg er næsten færdig med mit gamle projekt, og så snart det er færdigt, begynder jeg at træne. Jeg håber, at jeg hurtigt kan blive færdig og begynde at arbejde. Jeg går efter UEFA Pro License (den højeste licens, red.), og jeg vil starte i ungdomstræning.

Zuma tilføjer, at han vil tage uddannelsen gennem det tyske fodboldforbund, som han kender efter sit ophold som spiller i tyske Arminia Bielefeld fra 2005 til 2008.

Fra 2000 til 2005 tørnede Sibusiso Zuma ud for FC København, og han vendte tilbage til Superligaen for at spille en enkelt sæson for FC Nordsjælland i 2009/10-sæsonen. I alt står han noteret for 42 mål på 158 kampe i den danske liga. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020