FCK kæmpede, men faldt med tiden

FC Københavns første turneringskamp i år var positiv, men franske Marseille var alt det københavnerne ikke var: skarpe foran mål.

Her til aften blev det danske fodboldår sparket i gang, og selvom der var gode momenter, så blev det ikke en glædesaften.

FCK satte sig på kampen fra start og var allerede efter fem minutter fremme ved franskmændenes mål med et farligt hovedstød, der strøg forbi mål. Københavnerne synes virkelig at være i god form og klar til forårets kampe.

Kampens oplevelse var Jesper Grønkjær, der har været skadesfri i hele optakten. Og det kunne ses, da han leverede første halvlegs farligste forsøg.

Grønkjær satte sin modstander af i højre side, og han sendte en bold indover, der havnede for fødderne af Dame N’Doye, der ikke rigtig fik ram på læderet. Derfor stod det 0-0 ved halvleg, hvor FCK havde vist, at de sagtens kunne være med.

Det var desværre ikke N’Doyes aften, i så fald ville FCK have vundet. I anden halvleg manglede skarpheden igen, da N’Doye efter opspil igen fra Grønkjær og en fiks hæl fra Atba havde muligheden. Publikum troede nok ikke deres egne øjne, og N’Doye gemte sine i hænderne for ikke at se sit eget værk.

Som tiden gik, faldt københavnerne sammen. Den hurtigløbende Niang viste den skarphed, som FCK ikke havde.

Kort efter var FCK tæt på igen, men Atiba og N’Doye kunne ikke nå frem til Grønkjærs indlæg. Men Niang kunne så hjæpe i den anden ende. I en luftduel med Pospech tog han hånden til hjælp, og så blev der dømt straffe.

Kampens danske oplevelse Jesper Grønkjær sendte forstjent bolden ind til 1-1.

FCK holdt ud og kæmpede bravt. Indtil fem minutter før tid, hvor det for alvor blev tydeligt, at FCK spillede deres første turneringskamp i efter flere måneders pause. Hatem Ben Arfa viste klasse og rundede Pospech, hvorefter han fra en spids vinkel satte bolden ind bag Wiland.

Kort før slutfløjtet kom så det endelige dødsstød, da et lob over FCK-forsvaret blev afsluttet af et elegant lob over Wiland fra Charles Kabore.

Dermed ser det ualmindeligt svært ud for FCK, når de gæster det livlige og berygtede Stade Velodrome i næste uge, hvor der kræves en 0-2 sejr.