FCK sendte AGF hjem med øretæver

FC København viste ingen nåde, da de gav AGF en kæmpe afklapsning i forårspremieren.

Før kampen blev en stor gruppe af højreekstremistiske AGF’ere smidt hjem til Århus, efter de havde lavet optøjer i de københavnske gader.

På banen viste AGF’s mandskab dog ikke samme tegn på oprør, da de københavnske løver skræmte AGF tilbage til Århus med skræmmer.

5-0 blev det til, og nu er FC København på førstepladsen foran OB, der kun magtede at hente et point i Midtjylland lørdag.

Martin Jørgensen fik sit comeback sent i anden halvleg, men på det tidspunkt var det sket for AGF. For holdet var uden vigtige profiler som Jakob Poulsen, Benny Feilhaber og Peter Graulund, og det kunne mærkes.

For FCK dominerede hele banen, og AGF’erne haltede nærmest efter. Cesar Santin var manden der stjal billedet, da han efter 18 minutter gjorde til 1-0 på et straffespark.

Tre minutter senere var Santin der igen, og han gjorde det flot til 2-0. Det var i det hele taget et Santin-show, for fire minutter før pausen fuldbyrdede han sit hattrick, og i pausens overtid skulle Vingaard gøre ondt værre for AGF. 4-0 ved pausen!

AGF kunne ikke glæde sig over ret meget i denne kamp. Det skulle da lige være det store bifald Martin Jørgensen fik, da han entrede banen, eller at man kunne sætte den 17-årige Casper Sloth på banen. Men selv det blev overgået, da FC København i 2. halvleg satte den blot 16-årige Kenneth Zohore ind. Han er med sine 16 år og 35 dage den yngste spiller i SAS Ligaens historie, imponerende af en ung mand, der stadig går i folkeskolens 9. klasse.

Anden halvleg var i det hele taget noget mere stilfærdig, og højdepunktet kom i 57. minut, hvor Mathiaa ”Zanka” Jørgensen egenhændigt førte bolden frem for at lægge den ud på kanten højre side, for derefter at modtage bolden i feltet og sende den i mål. Flot mål af en anden ung, men mere modnet FCK-spiller.

Det blev til 5-0, og dermed ser foråret ud til at starte lige på og hårdt for AGF, der møder et forårssprudlende Silkeborg mandskab hjemme i Århus næste weekend, og derefter har de OB på Fyn.