• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

FCM og FCK får kvindelige dommere i Europa

Foto: Getty Images

UEFA har offentliggjort, at det bliver franske Stéphanie Frappart, der dømmer opgøret torsdag mellem Braga og FC Midtjylland. Også FCK får en kvinde som dommer.

Af Kenneth Jensen

Når FC Midtjylland torsdag gæster Portugal og Braga i Europa League, bliver det med franske Stéphanie Frappart som dommer.

Det er som sådan ikke noget nyt, at hun dømmer europæisk, for Ligue 1-dommeren var den første kvinde nogensinde til at dømme en mandlig Champions League-kamp, da hun i december 2020 dømte kampen mellem Juventus og Dynamo Kiev. Hun har også været den første kvinde til at dømme en mandlig VM-kvalifikationskamp.

Og nu er det første gang, at hun dømmer et dansk mandskab.

I Ligue 1 har hun i denne sæson fløjtet tre kampe, og det har kastet 13 gule kort af sig. Så altså lidt mere end fire kort pr. kamp.

Kampen mellem Braga og FC Midtjylland bliver Stéphanie Frapparts fjerde i Europa League-gruppespillet, efter hun i sidste sæson fløjtede tre kampe. Hun var med til EM i sommer som fjerdedommer.

FC Midtjylland er i øvrigt ikke det eneste danske mandskab, der får en kvinde som dommer i den kommende europæiske kamp.

Det gør også FC København.

Når klubben møder Lincoln Red Imps i Conference League-gruppespillet i Parken torsdag aften, er det med Kateryna Monzul fra Ukraine som dommer.

Hun fløjter til dagligt i den bedste ukrainske liga og har en enkelt Europa League-kamp på cv'et. I det opgør uddelte hun i øvrigt ni advarsler, og i denne sæson har hun i gennemsnit uddelt mere end fem kort pr. kamp.

Brøndby IF's opgør mod Olympique Lyon fløjtes af Harald Lechner fra Østrig, mens Randers FC's besøg i CFR Cluj fløjtes af Davide Massa fra Italien.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020