• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

FIFA anbefaler: Kontrakter bør forlænges til sæsonens afslutning

Foto: Getty Images

FIFA anbefaler nu, at kontrakter forlænges, indtil den indeværende sæson afsluttes, mens de åbner for ændrede transfervinduer.

Af Victor Risager

Som følge af coronavirus-pandemien kan de fleste ligaer i Europa og resten af verden ikke færdiggøres inden udgangen af juni, som det ellers var planlagt, og det får nu FIFA til at handle.

FIFA har således ændret retningslinjerne, og de anbefaler, at udløbende kontrakter forlænges, indtil den indeværende sæson bliver færdigspillet. De udløbende kontrakter stod ellers til at udløbe 30. juni, men det er usandsynligt, at sæsonen er færdigspillet til den tid. 

Det skriver FIFA på sin hjemmeside.

Læs også:Superligaen kan kollidere med EM: Det kan håndteres på tre måder

- Spillerkontrakter løber normalt ud, når sæsonen slutter, på en opsigelsesdato, der falder sammen med slutningen af sæsonen. Med den nuværende udsættelse af spillet i de fleste lande er det nu indlysende, at den aktuelle sæson ikke vil slutte på det planlagte tidspunkt. Derfor foreslås det, at kontrakter forlænges, indtil sæsonen faktisk afsluttes. Dette skal være i overensstemmelse med parternes oprindelige intention, da kontrakten blev underskrevet, og bør også bevare sportslig integritet og stabilitet, skriver FIFA og tilføjer:

- Et lignende princip gælder for kontrakter, der skal begynde, når den nye sæson starter, hvilket betyder, at sådanne kontrakters forsinkes og først træder i kraft, når den næste sæson faktisk starter.

Det kan betyde, at en spiller som Hakim Ziyech, som ellers efter planen skulle skifte til Chelsea i starten af juli, må blive i Ajax lidt længere, før han kan tage til England. Også lejeaftaler kan blive forlænget.

Læs også:FC Midtjylland: Koster en til to millioner kroner at spille kamp uden tilskuere

Åbner for ændrede transfervinduer
Også transfervinduerne kan nu blive ændret.

FIFA har således givet ligaer mulighed for at ændre på transfervinduernes start- og slutdatoer, meddeler FIFA.   

- Med hensyn til transfervinduer er det igen nødvendigt at tilpasse os til de nye omstændigheder. Af den grund vil FIFA være fleksible og give mulighed for at flytte de relevante transfervinduer, så de falder mellem slutningen af denne sæson og starten af den næste sæson,

- Samtidig vil FIFA forsøge at sikre, så vidt muligt, et overordnet niveau af koordinering og vil også huske på behovet for at beskytte integriteten af turneringerne, så de sportslige resultater af enhver konkurrence ikke bliver urimeligt forstyrret, skriver FIFA. 

Læs også:Brøndby-boss: Voldsomme konsekvenser for dansk fodbold

Læs også:Væsentlig økonomisk usikkerhed: Brøndby suspenderer regnskabsforventninger

Læs også:Jagtet af store klubber: Jess Thorup forlænger med 15-årigt stortalent

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus