Video : Tipsbladet
Generelle

Fik enormt tilbud efter AaB-fyring

Erik Hamrén, tidligere cheftræner i AaB, afslører, at han to gange har afvist store tilbud fra Saudi-Arabien.

Den tidligere AaB-mestertræner Erik Hamrén står i øjeblikket klubløs og har gjort det, siden han blev fyret i netop AaB for lidt over et år siden.

Der har dog været tilbud i mellemtiden. Og nogle lukrative af slagsen.

Ifølge Fotbollskanalen fortæller Erik Hamrén således i podcasten Fördomspodden, at han så sent som i vinter blev kontaktet af en saudiarabisk klub. 

- Jeg har haft tilbud, senest i vinter fra Saudi-Arabien, men jeg takkede nej. Det var ikke, fordi jeg følte, det var politisk ukorrekt. Det var mere, at jeg følte, at jeg egentlig ikke brændte for det, selvom pengene var enorme, siger Erik Hamrén i Fördomspodden og tilføjer:

- Hvis man vil lykkes i fodbold og være tro mod sig selv, skal man brænde 100 procent for jobbet. At være fodboldtræner er et kæmpe arbejde. Penge er ikke alt. Jeg afviste saudiske penge en gang før, men dengang var det familien, der bestemte. Det var efter EM 2012 (hvor Hamrén var svensk landstræner, red.), at jeg modtog et tilbud fra Saudi, og det var store penge. 30 millioner (knap 20 millioner danske, red.) netto over to år.

- Det ville gøre os økonomisk uafhængige, men det ville påvirke børnene, så vi holdt et familiemøde, hvor jeg fortalte dem, hvordan det var. Min drøm var at tage til VM i Brasilien, for at kunne deltage i et VM i Brasilien. Det var min drøm, men de penge ville betyde så meget for familien, så de skulle være med til at bestemme. Så sagde døtrene nej.

Erik Hamrén og Sverige formåede imidlertid ikke at kvalificere sig til VM i 2014 i Brasilien, og han forlod jobbet som svensk landstræner i 2016. Siden har han været islandsk landstræner samt AaB-træner i en periode i sidste sæson.

I AaB vil han mest huskes for sin første periode i klubben fra 2004 til 2008, hvor han førte klubben til et mesterskab.