• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Floppede fælt i FCK: Spår ham stor fremtid

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Selvom opholdet i FC København ikke var nogen succes, så har man på Island fortsat stor tro på midtbanespiller.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Hverken FC København eller Andri Fannar Baldursson vil huske tilbage på samarbejdet med særlig stor begejstring.

I 2021/2022-sæsonen var midtbanespilleren udlejet til FC København fra Bologna, hvor det blot blev til otte førsteholdskampe og nul mål.

Nu forsøger 21-årige Andri Fannar Baldursson sig så på udlån i hollandske NEC Nijmegen, hvor han de seneste uger har fået en større rolle på holdet. Det er i hvert fald blevet til indskiftninger i de seneste fem kampe.

Det kastede også en udtagelse og spilletid af sig ved den seneste U21-landsholdssamling med Island. På vulkanøen har man stadig stor tro på, at Baldursson bliver en fremtidig stjerne.

- Af hvad jeg ved, så kan han komme ud af det her. Han får flere minutter i Holland nu, og han kan blive et kæmpe bindeled på landsholdet, siger Vikingurs træner, Arnar Gunnlaugsson, til Fótbolti.net.

- Han havnede i dét, som unge spillere gør. Han udviklede sig meget hurtigt i Italien, hvor han spillede mod Inter og AC Milan, da han var 18-19 år gammel. Han må stå imod udfordringen, som han har i dag, anerkende den og komme ud som en stærkere spiller.

Andri Fannar Baldursson skiftede allerede som teenager til Bolognas akademi, hvor han viste sig flot frem. Overgangen til klubbens førstehold gik dog ikke helt så gnidningsfrit.

Derfor har midtbanespilleren de seneste sæsoner forsøgt at få sit gennembrud på seniorniveau under forskellige lejeophold. I denne sæson er det blevet til 11 kampe for NEC Nijmegen.