Video : Tipsbladet
Generelle

Floppede i FCM: Nu er han tæt på vildt skifte

Siden den ukrainske angriber forlod FC Midtjylland, så er formkurven kun gået en vej, og nu er han meget tæt på et skifte til Serie A.

Den ukrainske angriber Artem Dovbyk blev aldrig nogen succes i FC Midtjylland. I 2018 skiftede han fra Dnipro til den jyske hede, hvor gennembruddet aldrig kom.

I sommeren 2020 slap danskernes tålmodighed op med Dovbyk, der røg retur til Ukraine og Dnipro. Her har han siden nydt stor succes, og er i denne sæson ligaens topscorer med 14 fuldtræffere.

Sæsonen har siden Ruslands invasion af Ukraine stået stille, meget modsat Dovbyks fremtidige muligheder i fodboldverdenen. Der er således stor interesse for ham, og den største kommer fra Serie A-klubben Torino FC, som er tæt på at sikre sig en aftale med ham.

- Artem har sammen med sin kone Yulia og en repræsentant fra vores agentbureau, Alik Football Management, med accept fra Dnipro besøgt Torino. De besøgte faciliteterne og så en kamp, siger hans agent Oleksiy Lundovsky til SportArena ifølge Toronews.net.

- Ivan Juric [Torinos manager, red.] er i konstant dialog med Igor Jovicevich [Dnipros manager, red.]. Det er stadig for tidligt at tale om, at handlen er sket, men jeg kan sige, at forhandlingerne er på et meget fremskredent stadie.

Dovbyks agent fortæller også, at der ligeledes er interesse fra andre italienske og engelske klubber. Artem Dovbyks mål med et kommende skifte er at spille i en af Europas topligaer.

Et stort skifte for Dovbyk er heller ikke uvæsentligt for FC Midtjylland, da de ifølge ukraineren har sikret sig en stor videresalgsklausul.

- Tilsyneladende følte de [FC Midtjylland, red.] noget, fordi de har sikret sig 50 procent af rettighederne, sagde Artem Dovbyk kort før årsskiftet til Youtube-kanalen Burbuzz.

Den 24 årige angriber fik 22 kampe for FC Midtjylland, hvor det blev til et mål. Under hans tid i Danmark var han også udlejet til SønderjyskE. I Torino FC er han udset til at skulle erstatte Andrea Belotti, der har kontraktudløb til sommer.