• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Fodbolden giver samfundet værdi for fire milliarder kroner

Fodbolden giver samfundet værdi for fire milliarder kroner
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Der er nu sat kroner og øre på, hvilken værdi fodboldens frivillige skaber for det danske samfund. Professor mener, at de fire milliarder endda er lavt sat.

Af Anders Dehn

Hvis man har spillet fodbold i en klub, ved man formentlig, at det ikke kunne lade sig gøre uden landets tusindvis af frivillige. Alt fra trænere og dommere til den venlige dame i cafeteriet knokler for at få foreningsdanmark til at løbe rundt.

Nu er der for første gang sat tal på, hvor stor værdi fodboldens frivillige skaber i det danske samfund. Det er analysebureauet Damvad Analytics, der har vurderet sportens samfundsværdi indenfor områder som frivillighed, sundhed, socialt ansvar og jobskabelse.

Et af resultaterne er, at de mange frivillige lægger det, der svarer til 9165 fuldtidsstillinger om året og dermed skaber værdi for 4,145 milliarder kroner. Det skriver DBU. Og tallet er måske endnu højere.

- Det vil jeg endda kalde et konservativt skøn. Der kører ca. 120 milliarder igennem den frivillige sektor i Danmark. Det er alt lige fra religionsfællesskaber til lokalsamfund.  Så jeg vil bestemt sige, at man ikke overdriver, når man siger, at fodbolden står for fire milliarder af dette, siger professor og forsker i frivillighed ved Roskilde Universitetscenter, Thomas P. Boje.

Formand for DBU’s breddeaktiviteter, Bent Clausen, håber, at klubberne rundt omkring i Danmark kan bruge de nye udregninger ude i kommunerne. 

- Fodbold skaber et unikt bidrag til det danske samfund. Nu kan vi måle og veje, hvordan landets fodboldklubber skaber værdi for meget andet end fodboldentusiasterne. Det giver et godt udgangspunkt for at styrke indsatsen i forhold til kommunerne. Fodboldens samfundsregnskab giver kommunerne helt konkret syn for sagen i forhold til, hvilken forskel det gør i kroner og ører på kommunens budget, når de har nogle aktive fodboldklubber i deres område, siger Bent Clausen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020