• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Torsten Kjems Hansen

Fodboldspiller springer ud som homoseksuel

Foto: Getty Images

Danske Michael Jakobsens holdkammerat i Australien Josh Cavallo springer ud som homoseksuel

Af Torsten Kjems Hansen

Det er fortsat sjældent at homoseksuelle aktive fodboldspillere tør tage springet og offentliggøre deres seksualitet. Nu har den 21-årige australier Josh Cavallo, der er holdkammerat med danske Michael Jakobsen i Adelaide United taget skridtet.

I et opslag på Instagram skriver Josh Cavallo blandt andet.
- Det har været en rejse for mig at nå hertil i livet, men jeg kunne ikke være mere glad for min beslutning om at springe ud. Jeg har kæmpet med min seksualitet i mere end seks år nu. Jeg er er glad for at kunne lægge det frem.

- At være en homoseksuel fodboldspiller i skabet, har jeg måtte lære at skjule mine følelser for at passe til "formen" som professionel fodboldspiller. At vokse op som homoseksuel og være fodboldspiller er to verdener, der endnu ikke har været forenet. Jeg har levet mit liv med det indtryk, at det var et emne, der aldrig skulle tales om.

Den unge fodboldspiller forklarer yderligere, at han håbet at kunne inspirere andre homoseksuelle fodboldspillere til også at tage skridtet, men slår på samme tid også fast, at årsagen til, at han selv har ventet med sin egen offentliggørelse, har været af frygten for, at det skulle kunne skade hans karriere.

Josh Cavallo er midtbanespiller for Adelaide United og forlængede i maj sin kontrakt med klubben, så samarbejdet løber frem sommeren 2023.