Generelle Lars Gram-Hanssen

Forhadt eks-Barça-præsident benægter at stå bag læk af Messis kontrakt

Foto: Getty Images

Den tidligere Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu afviser pure, at han er involveret i lækket af Lionel Messis vanvittige milliardkontrakt.

Af Lars Gram-Hanssen

Fodboldverdenen blev ramt af lidt af en bombe i weekenden, da den spanske avis El Mundo kunne afsløre detaljerne i Lionel Messis kontrakt med Barcelona. 

Lækket har blandet andet afsløret, at Messis løn fra 2017/18-sæsonen og til og med den igangværende sæson løber op i sammenlagt 555 millioner euro, svarende til 4,13 milliarder kroner. Efterfølgende har ESPN reporteret, at Lionel Messi har tænkt sig at lægge sag an mod El Mundo.

Afviser alt
Den spanske avis Marca peger på, at lækket af megakontrakten er særligt kontroversielt, idet der angiveligt blot er ganske få mennesker, der har haft adgang til dokumentet. En af disse er den forhadte eks-præsident Josep Maria Bartomeu, der i oktober trådte tilbage. Bartomeu afviser dog nu pure, at han har haft en finger med i spillet.

- Det er en meget alvorlig sag, og det er totalt ulovligt at lække professionelle kontrakter. Det er nemt at sidde og anklage folk på tv, men det her er ingen joke, og det kommer til at ende i retten, lød det ifølge Esport3 fra Bartomeu, der i sommer blokerede Messis skifte væk fra Barcelona. 

Fire milliarder er passende
Bartomeu mener dog ikke, at de omtrent fire milliarder kroner er for høj en løn for fire sæsoner.

- Leo (Messi, red.) fortjener det, han tjener. Både af spillemæssige og kommercielle grunde. Hvis det ikke havde været for pandemien, så ville Barcelona nemt kunne have betalt ham dette beløb. 

I sidste uge reporterede Goal, at Barcelonas økonomiske problemer er så slemme, at klubben kan blive tvunget til at sælge en af klubbens tre 'urørlige' spillere. Goal afslørede desuden, at Barcelona har verdens højeste lønbudget.