• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Viborg har været efterårets store positive overraskelse. Glemt er de grå mus, Viborg er pludselig blevet nærmeste udfordrer til de to store, FC København og Brøndby. Var nogen begyndt at tvivle på langtidsholdbarheden hos Ove Christensens tropper efter en mellemperiode med kun to point i fire kampe, så er beviset på holdets formåen kommet i september med tre sejre i træk over Brøndby, Esbjerg og AaB - tre hold, der af eksperterne alle var tippet til at slutte bedre end "De grønne." Tidligere har viborgenserne i en underspillet rolle været dygtige til at lure topholdene. Den rolle kan de ikke længere spille i dag, hvor de skal forholde sig til en ny virkelighed som tophold, men cheftræner Ove Christensen har da også været frisk til at melde ud, at Viborg med sin nye og brede trup har lige så gode chancer for at blive nr. 3 som OB, FC Midtjylland, AaB og Esbjerg, der har været de traditionelle udfordrere til FCK og Brøndby. Ikke mindst nu, hvor Viborg en tredjedel henne i turneringen indtager andenpladsen på pointhøjde med Brøndby. Det er ikke mindst en række gode indkøb på sommerens transfermarked, der har imponeret Viborgs omgivelser i denne sæson. En kort overgang i sommer så det ellers problematisk ud, da Viborg afgav tre profiler som Jesper Christiansen og Michael Gravgaard til FCK samt Christian Keller til italiensk fodbold. Men Ove Christensen og direktør Morten Jensen vidste, det var vigtigt hurtigt at signalere nye tiltag og havde allerede på det tidspunkt et par gamle kendinge i garnet i form af Steffen Højer og Thomas Frandsen, og samtidig var der forlængst lavet aftale med venstrekanten Christopher Poulsen i Silkeborg. Det store hul efter målmand Jesper Christiansen blev udfyldt af svenskeren John Alvbåge, og siden er kommet endnu en svensker, Martin Åslund, samt David Rasmussen fra Hansa Rostock og Mikkel Rask fra Randers FC.

Af SAXoPRESS

Med tanke på den nuværende andenplads må man sige, at Viborgs sportslige ledelse har haft en både heldig og dygtig hånd, men hvem er det, der går og finder alle de dygtige spillere?

I første omgang er det selvfølgelig cheftræneren, der sammen med direktøren skal have rosen. Ove Christensen har bl.a. takket være sin fortid som U/18-landstræner et godt kendskab til de yngre årgange, der er på vej, og desuden peger både Morten Jensen og Ove Christensen på det gode netværk, de begge har. Bl.a. arbejder Viborg meget sammen med de svenske agenter Kent Carlzon og Anders Wahlsten.

- Meget af arbejdet her i sommer er Morten Jensens svendestykke, selv om flere af emnerne er bragt frem af mig. Morten er godt opdateret på svensk fodbold, og f.eks. Martin Åslund er hans fortjeneste, for det var en spiller, jeg ikke kendte, men som dumpede tilfældigt ned hos os, og som Morten var dygtig til at få lavet en aftale med, siger Ove Christensen.

- John Alvbåge havde vi været bekendt med igennem et stykke tid. I første omgang var det Benny Lennartsson (tidl. Viborg-træner, red.), der gjorde os opmærksom på ham, og senere har jeg kunnet forhøre mig hos Lars Larsen, som jeg kender fra AB og som nu spiller i Örebro. Alvbåge var røget på bænken i IFK Göteborg, men vi vidste, han havde store ambitioner, så vi tog chancen med ham, og han har klaret det fantastisk flot, siger Viborgs cheftræner.

En spiller som David Rasmussen, der var rykket ud af Bundesligaen med Hansa Rostock, havde Viborg arbejdet med en måneds tid, inden kontrakten kom i hus. Det skete via agenten Ivan Marko Benes.

- Vi kommer ikke udenom agenterne. Vi har et godt forhold til de danske agenter, som jeg vil rose for altid at kende klubbernes behov, siger Ove Christensen, der peger på tålmodigheden som en vigtig faktor, når der skal hentes nye spillere.

- Det kræver både tid og tålmodighed. Det er sjældent, man scorer gevinsten på de lykkeriddere, der banker på ens dør, så derfor er det i første omang vigtigt at få opbygget et godt netværk. Samtaler er vigtige, for hvis man får overbevist en spiller allerede i den første fase, er muligheden for at få ham meget større, så når vi har spottet en spiller, går vi gerne stille med det og bearbejder ham i en længere periode. Vi skal også være dygtige, for vi har ikke den naturlige fødekøde, siger Ove Christensen med tanke på Viborgs ungdomshold, der ikke er med fremme i forreste række.

Direktør Morten Jensen giver sin cheftræner ret.

- Vi bruger megen tid på det, og vi går næsten aldrig ud og gør noget færdigt med det samme. Vi spiller lidt passive, og sørger for at bearbejde spillerne løbende. Ting tager tid, og derfor er det også ekstra dejligt, når det lykkes, som det har gjort i sommer. Jeg er en stor fan af Michael Gravgaard, men faktisk er der ikke så mange, der har snakket om, at vi savner ham i Viborg. På et tidspunkt kunne vi heller ikke forestille os en fremtid uden Arek Onyszko. Eller Jesper Christiansen. Det viser bare, at er der nogen spillere, der kan komme til noget større, så skal man også lade dem gå. Man skal acceptere, at nogen rejser, og at man derefter skal ud og spotte nogen nye. Det er ganske enkelt en meget vigtig del af vores forretningsgrundlag i Viborg, siger Morten Jensen.

Foreløbig nyder de to Viborg-chefer udsigten fra andenpladsen.

- Vi vil gøre, hvad vi kan for at holde fast i den. I dansk fodbold har vi to stærke lokomotiver i FCK og Brøndby, der hvad angår omsætning, spillerhandler og tilskuertal har lavet så store forretninger, at vi andre ikke kan matche dem. Der er ingen, der kan røre de to, men Viborg har lige så gode muligheder som alle andre for at blive nr. 3 eller 4, siger Viborgs cheftræner.

Superliga

Mere Superliga

Fokus