• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Andreas Arp

Godt nyt: Abdelhak Nouri er vågnet fra sin koma

Godt nyt: Abdelhak Nouri er vågnet fra sin koma
Foto: Getty Images

Den tidligere Ajax-spiller Abdelhak Nouri er efter et år i kunstigt koma vågnet op, fortæller hans bror Abderrahim Nouri.

Af Andreas Arp

For lidt over et år siden, den 8. juli 2017, ramte en tragedie Ajax Amsterdam og hollandsk fodbold, da den dengang kun 20-årige Ajax-spiller Abdelhak Nouri faldt om under en træningskamp med en hjertefejl.

Efterfølgende pådrog den unge hollænder sig permanente skader i hjernen og har lagt i kunstigt koma lige siden. Selvom han var uden for livsfare, meddelte lægerne, at Abdelhak Nouri hverken vil kunne komme til at spise, tænke eller gå igen, men nu er der godt nyt om det tidligere Ajax-talent.

Læs også: Trist nyt fra Ajax: Permanente skader i Abdelhak Nouris hjerne

Han er nemlig vågnet fra komaen, fortæller Abdelhak Nouris bror Abderrahim til den hollandske tv-station NOS. 

- Vi kunne ikke kommunikere med ham, da han lå i koma, men så vågnede han mere og mere. Nu kan vi godt kommunikere med ham. Hvis du beder ham om at åbne munden eller bekræfte noget med sine øjenbryn, så gør han det.

Læs også: Ajax-spiller i kunstigt koma: Forsigtig optimisme omkring Nouri

- Sammenlignet med før er det meget bedre, og hans neurologiske tilstand er bedre end for nogle få måneder siden. Fysisk er det til gengæld svært, fordi han ikke bevæger sig. Han ligger mest i sengen og kan kun bevæge hovedet.

- Nogle gange får vi ham ud af sengen, og så sidder han i en kørestol. Hans immunforsvar er svækket, og hans tilstand varierer meget. Jeg vil ikke gå i detaljer, men han har haft det meget hårdt, fortæller Abderrahim Nouri, der oplyser, at Abdelhak Nouri har været vågen siden den 5. august.

21-årige Abdelhak Nouri nåede at spille 114 kampe for Ajax Amsterdam, 15 af dem på klubbens førstehold. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus