Guangzhou-dansker: Kina er Ilsøs livsdrøm
Illustration
Generelle

Guangzhou-dansker: Kina er Ilsøs livsdrøm

Guangzhou R&F's danske træner, Mads Davidsen, var manden, der lagde grundstenene til Ken Ilsøs skifte til Kina, og han fastslår, at danskeren er super motiveret.

Ken Ilsø blev i midten af februar løst fra sin kontrakt i den tyske 2. Bundesliga-klub Bochum efter eget ønske, og dermed havde danskeren udsigt til en tilværelse som arbejdsløs. Det var dog ikke længe, at den tidligere Superliga-profil fik lov at befinde sig i arbejdsløshedskøen. Ken Ilsø har nemlig allerede en ny klub på hånden.

Fredag aften kom det således frem, at Ken Ilsø drager på langfart til Kina, hvor han har skrevet kontrakt med Guangzhou R&F, der trænes af Sven-Göran Eriksson og desuden har dansk islæt i trænerstaben i form af Mads Davidsen.

Og han glæder sig til at få dansk selskab i Asien.

- Det har egentlig ikke spillet nogen rolle, hvilken nationalitet han har. Passet er ligegyldig i den forbindelse. Han er hentet på grund af sine fodboldmæssige kvaliteter, og så er det underordnet, om han er fra Danmark, Sydkorea eller et helt tredje land. Men når det så er sagt, så bliver det selvfølgelig spændende at få en dansker til Kina, siger Mads Davidsen til tipsbladet.dk.

Han lægger ikke skjul på, at han har haft en stor finger med i spillet omkring handlen med Ken Ilsø.

- Jeg kender ham selvfølgelig bedre end mine kinesiske kollegaer og også bedre end Sven-Göran, men handlen beror på en helhedsvurdering, og alle i klubben har sat sit stempel. Men jeg kan selvfølgelig godt afsløre, at det er mig, der har anbefalet ham, siger Mads Davidsen og tilføjer:

- Det er ikke en spiller, vi har fulgt, så han kom ret sent ind i vores database. Vi havde faktisk gang i andre ting, men Ken blev mere og mere aktuel.

- Jeg var ikke involveret i forhandlingerne, men jeg har snakket med Ken, og han vil utrolig gerne det her. For ham er det lidt af en livsdrøm, der er gået i opfyldelse. Han har altid drømt om at bo i Kina, og han har også tidligere studeret kinesisk.

Ken Ilsø er endnu ikke fysisk ankommet til Kina, så han har stadig til gode at møde sine nye holdkammerater, men når han engang lander i ”Riget i Midten”, er hans rolle på Guangzhou R&F allerede defineret.

- Han skal spille second striker. Det vil sige, at han kan indgå i et to-mands-angreb, men primært skal han være bindeleddet mellem midtbanen og vores angriber. Vi har søgt en spiller, der kan spille med få berøringer, som er hurtig i tanke og handling og desuden sparker godt fra distancen. Ken scorer højt på alle parametre.

- Ken bliver ikke et stort navn i Kina, der er mange, der er større, men han er et symbol på, hvad der er ved at ske med den kinesiske liga, som er ved at blive en udviklingsliga. Før var det et sted, hvor mange tog hen lige inden pensionen, men nu er det stille og roligt ved at blive en liga, som folk også kommer til, når de er midt i karrieren. Det er Ken Ilsø jo et fint eksempel på med sine 27 år, slutter Mads Davidsen.

Foruden Ken Ilsø har Guangzhou R&F købt angriberen Abderrazaq Hamed-Allah i Aalesund – han var i januars transfervindue tæt på at skifte til FC København.