Foto: IMAGO
Generelle

Guardiola sender klart signal før FCK-brag

Tipsbladet zoomer ind på Manchester Citys præstation mod Everton, før Guardiolas mandskab skal møde FCK på tirsdag.

Tirsdag venter et gigantisk brag i Parken, når FC København tager imod Manchester City i ottendedelsfinalerne af Champions League.

Manchester City varmede op til braget med en kamp mod Everton i Premier League, og Tipsbladet zoomer ind på den engelske storklubs præstation. En præstation, Pep Guardiola nok ikke er videre tilfreds med, selvom det blev til en sejr.

Manchester City - Everton 2-0 (0-0)
1-0 Erling Haaland (71.)
2-0 Erling Haaland (85.)

Kampens bedste:
Når Manchester City blev farlige, var det ofte med Jeremy Doku involveret. Den belgiske hurtigløber har et antrit og en fart i verdensklasse, og den viste han ofte mod Everton. Hvis han starter igen på tirsdag, skal Elias Jelert eller Peter Ankersen i den grad være klar.

Og så der jo Erling Haaland, der var på pletten med to kasser med et par gode afslutninger og fik tanket lidt selvtillid før FCK.  

Kampens værste:
Manchester Citys første halvleg. Det var ganske enkelt ukarakteristisk uskarpt fra de forsvarende mestre. Selvfølgelig kæmpede Everton med alt, de havde, men City lavede også mange uprovokerede fejl fra blandt andre en dårligt spillende Matheus Nunes.

Og så er det også værd at påpege, at Manchester City for første gang siden 2022 ikke havde et skud inden for rammen i første halvleg. 

Kampens detalje:
Pep Guardiola sendte et klokkeklart signal om, at Manchester City ikke tager let på tirsdagens opgør mod FC København. Guardiola startede uden stjernerne Kevin De Bruyne, Bernardo Silva og Kyle Walker.

Nej, afløserne er heller ikke hvem-som-helst, men det er altså tre af Manchester Citys allerstørste profiler. Og selvom første halvleg var ganske dårlig fra Guardiolas mandskab, blev De Bruyne og Walker først indskiftet efter en time, mens Silva kom ind lidt senere. De Bruyne nåede til gengæld alligevel at notere sig for en assist. 

Manchester City er et helt andet mandskab med især De Bruyne og Silva, og mon ikke, at de starter inde mod FC København?

Det kan FCK tage med fra kampen
Everton gjorde egentlig mange ting rigtigt med den hårdtarbejende midtbanespiller Idrissa Gueye og stopperne Jarrad Branthwaite og James Tarkowski som profilerne. Især formåede Everton i store dele af kampen at lade Manchester City spille over fløjene og komme til indlæg - indlæg, som Evertons stoppere så kunne cleare.

Hvis FC København skal forfølge samme plan, kræver det storspil fra deres stoppere, og ikke mindst at man finder en ordentlig vikar for karantæneramte Lukas Lerager til at fylde på midtbanen.