• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Hareide er rystet over Ståle Solbakkens landshold

Foto: Getty Images

Det norske landshold havde muligheden for at rykke op i øverste lag i Nations League, men det endte med en fæl skuffelse mod først Slovenien, siden Serbien.

Af Kenneth Jensen

De skulle bare bruge uafgjort mod Serbien for at sikre sig oprykning til det bedste lag i Nations League, men det norske landshold skuffede stort tirsdag aften, hvor det endte med et nederlag på 0-2.

Dermed holder Norge fast i placeringen i lag to fremadrettet, og det var en ærgerlig afslutning på turneringen for Solbakkens hold, der lå godt til, men tabte til først Slovenien og siden Serbien i de sidste kampe. Man havde håbet på sportslig succes, efter man også missede kvalifikationen til VM-slutrunden.

Tidligere landstræner Åge Hareide fulgte også med, og den rutinerede træner, der aktuelt er i spidsen for Malmö FF, var rystet over det norske landsholds kollaps.

- Vi blev udmanøvreret teknisk og taktisk af et godt serbisk hold. Det var tydeligt. Vi rammer slet ikke dagen, hverken offensivt eller defensivt. Vi svigter i dag, siger Åge Hareide til norske Dagbladet.

Efter 22 år uden et norsk hold til en slutrunde har Norge snart brug for noget oprejsning. Med Erling Haaland og Martin Ødegaard har man to meget dygtige spillere, men spørgsmålet er naturligvis også, hvor meget mere kvalitet der er foruden de to.

Umiddelbart ikke meget, så når de to ikke er i topform, er det lidt for middelmådigt.

- Det var en miserabel afslutning (på Nations League), må man sige. Nogle gange rammer man ikke niveauet og jeg må sige, at vi slet ikke lykkedes i dag, lyder det fra videre fra Åge Hareide.

Ståle Solbakken og Norge kan se frem til den 9. oktober, hvor landet er med i bowlen, når der trækkes lod til EM-kvalifikationen. Her er man placeret i lag 3 - havde man vundet Nations League-gruppen, var man kommet op i lag 2.

I stedet kan man trække lande som Spanien og Frankrig fra de første to lag, og det vil igen gøre det rigtig svært for Norge at komme med til en slutrunde.

Du kan læse mere om den kommende EM-kvalifikationstrækning her.