Video : Tipsbladet
Generelle

Åge Hareide er skuffet over FCM-spillers skifte

Åge Hareide er bestemt ikke imponeret over Elias Olafsson, som er udlejet til CD Mafra for hele indeværende sæson.

Åge Hareide er ikke sur, han er skuffet. 

Skuffet over sin målmand Elias Olafsson, som er inde omkring det islandske landshold. 

For Åge Hareide er bestemt ikke fan af, at Elias Olafsson er rykket til den portugisiske klub CD Mafra, som er ejet af HEARTLAND, der også ejer FC Midtjylland, på en lejeaftale for hele den indeværende sæson. 

Det gør Hareide klart på et pressemøde, hvor han vender målmandssituationen på landsholdet.

- Vi har Elias Rafn Olafsson, som spiller med Mafra i Portugal, og det er jeg ikke glad for, konstaterer Hareide ifølge det islandske medie Fotbolti og fortsætter:

- FC Midtjylland har forklaret mig, at han er holdets fremtidige målmand, og at de har lånt ham ud, så han kan spille kampe, slutter Hareide. 

Ud fra Hareides kommentar kan man konkludere, at han ikke er imponeret over, at hans landsholdsmålmand skal spille på det næsthøjeste niveau i Portugal. 

23-årige Elias Olafsson står noteret for fire landskampe, men hans seneste faldt helt tilbage i 2021. Han konkurrerer blandt andet med Runar Alex Runarsson på landsholdet. 

- Minder mig om Dolberg
Det er ikke kun målmandssituationen, som Åge Hareide forholder sig til. Han kan glæde sig over, at Orri Oskarsson i denne sæson har fået en del spilletid i FC København-angrebet, hvilket utvivlsomt gavner hans udvikling. 

Han har også scoret i både Champions League-kvalen og i Superligaen, og den gode form er også blevet belønnet med en landsholdsudtagelse for første gang. 

Og Hareide kan lide, hvad han ser. Så meget at Oskarsson minder ham om Kasper Dolberg, som spillede under Hareide, da nordmanden var dansk landstræner.

- Jeg har set mange spillere komme op gennem årene. Mange spillere som er gode til at afslutte på deres chancer. Han minder mig meget om Kasper Dolberg, da han var yngre, dengang jeg udtog ham til VM i 2018, siger Hareide og fortsætter:

- Orri er en fantastisk målscorer og er god til at afslutte sine chancer. Vi er nødt til at bringe disse unge spillere ind i truppen, for de lærer meget af det. Derfor er Orri med nu. Han har spillet ekstremt godt for FC København og har stor kvalitet.

Orri Oskarsson kunne onsdag aften se hele kampen mod Rakow fra bænken af. Vejen til spilletid er blevet længere, efter at Andreas Cornelius lige nu er kampklar.