Video : Tipsbladet
Generelle

Hektisk transfer: Mit hoved har brug for en pause

Andreas Pyndt skiftede tidligere på ugen Silkeborg IF ud med IFK Göteborg på en lejeaftale, og skiftet resulterede i nogle hektiske dage.

PORTUGAL (Tipsbladet): Det kan gå hurtigt i fodboldverdenen. Det udsagn hører man ofte, og Andreas Pyndt kan i den grad nikke genkendende til det efter de forgangne dage.

Fredag eftermiddag fik han nemlig uofficiel debut for IFK Göteborg i en testsejr over Brøndby IF. Kampen blev ellers spillet kun lidt over et døgn efter, at den danske midtbanespiller skiftede Silkeborg IF ud med en lejeaftale med IFK Göteborg.

- Det er gået meget hurtigt, erkender Andreas Pyndt over for Tipsbladet umiddelbart efter sin uofficielle debut for svenskerne.

- Men man brænder for at spille kampe og komme ind i det. Man lærer også sine holdkammerater bedre at kende, når man spiller kampe, og jeg fik også en træning med dem i går (torsdag, red.). Så jeg er rigtig glad for at være her.

Selve transferen var heller ikke nogen rolig affære, selvom begge hold har været på træningslejr i Portugal den seneste tid. Ja, netop af den årsag blev det hele måske lidt mere hektisk, end det ellers havde været. 

- Det var jo meget hektisk, og jeg lå der på et hotelværelse og fik nogle opkald frem og tilbage og snakkede med Jens (Berthel Askou, cheftræner i IFK Göteborg) og Kent (Nielsen, cheftræner i Silkeborg IF).

- Det var dejligt, at det lykkedes. Jeg fik mit lægetjek klaret på Silkeborgs hotel, og så blev jeg kørt over og skulle træne (med Göteborg). Det har været hektisk, men det er rigtig godt. Jeg tror, mit hoved har brug for en pause nu, så det bliver fint at komme hjem og få nogle fridage, siger Andreas Pyndt.

Aftalen er faktisk faldet så hurtigt på plads, at Andreas Pyndt rejser hjem med Silkeborg IF frem for IFK Göteborg lørdag morgen.

- Ja, jeg skal over til Silkeborgs hotel nu, og så flyver vi klokken 06.00 i morgen tidlig (lørdag, red.). Der er lidt at se til.

Jagter spilletid i danskerkoloni
Andreas Pyndt kom til Silkeborg IF i sommer, men spilletiden i Superliga-klubben har været knap. Kun 30 minutter er det blevet til i ligaregi. Og det er en af de helt store bevæggrunde bag skiftet.

- Helt sikkert. Man vil altid gerne spille, og det her var en mulighed for potentielt at få en masse spilletid. Derfor synes jeg, det her var en rigtig god mulighed, og jeg håber, at jeg kan bidrage med noget hos Göteborg, fortæller hovedpersonen.

Det er også lidt en danskerkoloni, du kommer til.

- Ja, de har taget fint imod mig. Det er fint, når jeg ikke lige er så god til det svenske endnu, må de hjælpe lidt.

Hvad forventer du af opholdet i Göteborg?

- Jeg synes, der er utrolig meget potentiale i holdet. Jeg håber, jeg kan komme ind og hjælpe med det, jeg er god til. Jeg synes også, at vi så skarpe ud i dag og slår Brøndby, som er et godt hold, med 3-1. Jeg tror, der venter nogle gode ting i foråret, og det glæder jeg mig til, siger Andreas Pyndt.

Den 22-årige midtbanespiller gælder det kommende halve år.