• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Obaida El-Itr

Her overgår Frendrup alle andre

Foto: Getty Images

Danske Morten Frendrup topper listen over spillere med flest vellykkede tacklinger i Serie B.

Af Obaida El-Itr

Genoa sluttede sæsonen af på andenpladsen i Italiens næstbedste række, og det betyder, at danskerklubben i næste sæson er at finde i Serie A.

En af hovedarkitekterne bag den flotte præstation er den 22-årige danske midtbanespiller Morten Frendrup, som i indeværende sæson står noteret for 37 Serie B-kampe med to mål til følge.

Kigger man på statistikkerne, får man også et meget godt billede af, hvorfor den tidligere Brøndby IF-spiller har været så vigtig for det italienske hold.

Frendrup er den spiller, som har vundet flest tacklinger i 2022/2023-sæsonen. 68 vellykkede tacklinger er det i alt blevet til, og dermed overgår han alle andre på dette punkt. Michele Collocolo er nummer to på listen med “kun” 53 succesfulde tacklinger.

Det bliver spændende at se, hvorvidt Genoa formår at holde på danskeren, som har tiltrukket sig interesse fra en række klubber.

Avisen Gazetta dello Sport skrev forleden, at klubber fra Premier League holder øje med midtbanespilleren, og man kan forestille sig, at italienerne får svært ved at beholde Frendrup, hvis et stort bud lander på bordet.

Frendrup skiftede til Genoa i januar 2022. han har kontraktudløb i 2026.