Video : Tipsbladet
Generelle

Stor ros til Brøndby-stjerne

Patrick Pentz skal til EM med Østrig, og der er store forventninger til ham efter flere imponerende præstationer.

Der er ikke mange Superliga-spillere med til EM. Ja, Kasper Hjulmand har som bekendt ikke udtaget en eneste.

Men en af dem, der er med, er målmand Patrick Pentz, som Brøndby IF netop har købt efter en succesfuld sæson som lejesvend fra Bayer Leverkusen. Og han ventes at få en stor rolle for Østrigs landshold.

Patrick Pentz ventes nemlig at være førstevalget for Østrig, og hvis Ralf Rangnicks mandskab skal have succes, skal Brøndby-profilen levere.

Det vurderer Andreas Hagenauer, der dækker Østrig for avisen Der Standard.

- Forventningerne til ham er naturligvis høje. Især i hårde kampe mod Frankrig og Holland vil en stor målmandspræstation være afgørende sammen med stærkt forsvarsspil, siger Hagenauer til Tipsbladet og tilføjer:

- Han har ikke spillet så mange kampe for Østrig endnu, men han var fremragende i 1-1-kampen mod Frankrig i Nations League i Wien. Hans stærke fodarbejde gør ham til en vigtig del af [landstræner Ralf] Rangnicks taktik og spilopbygning.

Med kun seks landskampe og et par år i udlandet er han imidlertid ikke Østrigs største stjerne.

- Pentz er faldet lidt af radaren siden hans skifte til udlandet, men det betyder ikke, at han er ukendt. Han blev to gange kåret som sæsonens målmand i Østrig, mens han spillede for Austria Wien og leverede meget stærke præstationer.

- Han har nu helt sikkert nydt godt af, at Salzburg-målmand Alexander Schlager blev skadet i foråret, da Schlager sandsynligvis ville have været Østrigs førstevalg til EM. Pentz gjorde sig til gengæld bemærket med sit gode spil mod Frankrig i Nations League. Han var også solid i testkampen mod Serbien. Så jeg vil sige, at han ikke er en kæmpe stjerne, men han er meget respekteret, siger Hagenauer og tilføjer:

- I mine øjne er han en meget god og moderne målmand, der er særligt stærk med sit fodarbejde, sine præcise afleveringer og sin veludviklede spilforståelse. Desuden virker han som en, der er dybt engageret i fodbold og generelt fremstår som en klog gut.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Patrick Pentz. Foto: Alamy

- Godt valg at blive i Brøndby
Som nævnt er Patrick Pentz netop skiftet permanent til Brøndby IF fra Bayer Leverkusen, og det skifte ser Andreas Hagenauer positivt på.

- Jeg synes, Pentz tog en god beslutning ved at blive i Brøndby. Målmænd skal spille, og jeg tror, at han har skabt sig et navn i Danmark og leveret gode præstationer. Jeg mener, den danske liga er undervurderet her, for det er en ret stærk liga. Derudover virker han til at nyde livet i København, siger han.

Med skiftet går Patrick Pentz nu ind i sin anden sæson som Brøndby-spiller, men spørgsmålet er, hvor meget af opstarten han får med.

Brøndby tager hul på opstarten allerede i næste uge, og det bliver uden målmanden, der som minimum er til EM indtil den 25. juni, hvor Østrig spiller sidste gruppekamp mod Holland. Hvis Østrig går videre, skal de også spille en kamp mere, og så udskydes returen til Brøndby IF yderligere. 

Det er imidlertid svært at spå om, hvor langt Østrig kan komme.

- Det er svært at snakke om forventninger til Østrig. Vi er i en utroligt svær gruppe, hvor Frankrig og Holland er ekstremt svære modstandere, men der er et klart ønske om at overraske. Skaderne til midtbanespilleren Xaver Schlager og især forsvarsstjernen David Alaba gør ondt, men Ralf Rangnick har skabt en særlig ånd i holdet. Hvis de kan holde deres stand mod Frankrig i første kamp, er meget muligt, slutter Der Standard-journalisten.

Østrig indleder EM-slutrunden mandag aften mod Frankrig.