Generelle

Holdene er klar hos DR og TV2

DR og TV2 har fordelt de 64 VM-kampe mellem sig og med VM-studieudsendelser både før og efter kampene løber det op i næsten 200 timers fodbold.

Og begge tv-stationer har nu også sat navne på de værter, kommentatorer og eksperter, som skal guide Fodbold-Danmark gennem de 32 landes bestræbelser på at kunne tage fem kilo guld med hjem.

Hos Danmarks Radio sætter man både tv, radio, DAB og Internet i sving under VM med mottoet "Alles ist Fussball!". Den tidligere landsholdsangriber Peter Møller er ankermand i VM-studiet på DR1, og de vise ord udlægges af den tidligere fodboldspiller og træner Morten Bruun samt eksperten Birger Peitersen. I Tyskland sætter DR Henrik Liniger tempoet foran mikrofonen bistået af den tidligere FCK-sportsdirektør Niels-Christian Holmstrøm.

På P3 er det Tine Bendix, Lars Daneskov og Mathias Buch Jensen, som styrer showet. Radioen sender direkte fra 29 VM-kampe - inklusiv finalen på Olympiastadion i Berlin. Andreas Kraul leverer stemmen.

På DAB-kanalen DR Sport sendes samtlige VM-kampe direkte. Her er det Jørgen Rasmussen og Jan Kalborg som kommenterer. Internettet er også aktivt hos DR. Her kan man se alle målene i 3D-grafik og man kan deltage i statsradiofoniens VM managerspil.

Camp Brazil

TV2 kan af gode grunde ikke lave radio, men har til gengæld et større hold i gang på skærmen.

Morten Stig Christensen og Claus Elgaard bestyrer VM-studiet, mens hele to kommentatorduoer er i Tyskland. Den ene hedder Flemming Toft/Jan Mølby, den anden Dennis Ritter/Erik Rasmussen.

Derudover vil Esbjerg-træner Troels Bech og AC Horsens-assistenttræner Flemming Poulsen udlægge teksten af begivenhederne på banen som eksperter i TV2s VM-studie.

Fire af VM-kampene transmitteres på TV2 Zulu, hvor man også op til VM kan se Brasiliens verdensmestre spille to testkampe. Og så er det også værd at bemærke, at TV2 Sputnik på nettet frem til 4. juni transmitterer og sender reportager fra Brasiliens træningslejr i Schweiz i programmet Camp Brazil.