• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

- Hvorfor vil du hente Zidane, når vi har Tim Sherwood?

Foto: Getty Images

Ifølge den tidligere Blackburn-ejer Jack Walker gav det i 1995 ingen mening at hente Zinedine Zidane, når de engelske mestre allerede havde Tim Sherwood i truppen.

Af Lars Gram-Hanssen

- Hvorfor vil du hente Zidane, når vi har Tim Sherwood?

Det er ikke en sætning, der umiddelbart fremstår videre rationel her i 2021, men det var angiveligt de ord, som den tidligere Blackburn-ejer Jack Walker brugte i 1995, da han afviste et indkøb af Zinedine Zidane. 

Sådan lyder det fra talkSPORT, der har taget et kig på, hvordan den nordengelske klub formøblede muligheden for at fortsætte succesen efter Premier League-titlen i 1994/95-sæsonen. 

Klubejer tog fejl
Tim Sherwood, var en af profilerne på Blackburns hold i 1995, har i podcasten Squeaky Bum Time Podcast bekræftet, at Zinedine Zidane faktisk var på besøg på Blackburns træningsanlæg i 1995. Franskmanden spillede dengang for Bordeaux.

- Vi var engelske mestre, og Zidane og Christophe Dugarry kom forbi træningsanlægget for at se tingene an. Det var et imponerende træningsanlæg, men enten besluttede de selv, at de ikke ville skifte til os, eller også besluttede Jack Walker det. Der var mange spillere, der blev rygtet til os. Jeg vil sige, at vi fejlede, når det kom til at udnytte succesen. Vi havde et fundament, og vi skulle have bygget videre på det. Jacks holdning var: 'Hvis det fungerer, hvorfor så lave det om?' Han tog fejl, tror jeg, lyder det således fra Sherwood i podcasten. 

Blackburn har da heller ikke vundet Premier League siden da. I 1995/96-sæsonen endte klubben som nummer syv, og i 1998/99-sæsonen rykkede Blackburn så ud af Premier League. I øjeblikket spiller Blackburn i den næstbedste række i England. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020