• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

I ordkrig med Ståle: Nu vender han på en tallerken

Foto: Getty Images

Ståle Solbakken og Kjetil Rekdal har været i ordkrig, men nu støtter sidstnævnte pludseligt op om Solbakkens valg.

Af Kenneth Jensen

Han har ikke kunnet forstå, hvorfor Ståle Solbakken ikke har udtaget Marcus Henriksen til det norske landshold, og i vanlig Ståle Solbakken-stil kastede det en ironisk kommentar fra den norske landstræner af sig.

Derfra har det udviklet sig til en ordkrig i pressen mellem Rekdal og Solbakken, der spillede på det norske landshold sammen i 90'erne.

Foruden at være træner for Rosenborg BK er Kjetil Rekdal også ekspertkommentator, og i forbindelse med kampen senest mod Slovenien havde Rekdal inden gjort det klart, at han slet ikke forstod, hvorfor Ørjan Nyland var i kassen, når man tænker på, at målmanden aktuelt ikke har en klub. Han ville have valgt en af de to andre keepere fra truppen, f.eks. Sten Grytebust.

Nyland endte med at droppe, og Norge tabte med 2-1, og efter kampen sagde Solbakken om Rekdals kommentar:

- Jeg skelner mellem to typer af kollegaer, og det har ikke noget at gøre med Rekdal. Der er dem, der analyserer med et koldt hoved og ønsker gode ting for andre og er glade, når andre gør det godt. Som kan være glade, når der laves gode præstationer. Og så er der en type, der sover dårligt om natten, mens andre har det godt eller er i en situation eller position, hvor vedkommende kan få succes, sagde Ståle Solbakken efter kampen til norsk TV 2 og forklarede, at udtalelsen intet konkret havde med Rekdal at gøre.

Kjetil Rekdal kunne have kastet yderligere brænde på bålet mandag, men nu lyder det omvendt fra Rosenborg-træneren, at Nyland må fortsætte med at stå i kassen.

- De har taget valget, og de har rangeret ham som nummer et. Så mener jeg, at han (Solbakken) må holde fast  Nyland bliver ikke en dårligere målmand frem mod tirsdag, siger Kjetil Rekdal til VG.

Norge vinder sin Nations League-gruppe, hvis det ender med point hjemme mod Serbien tirsdag. Og en sejr vil betyde, at man rykker op i det bedste gruppelag i turneringen.