• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Interesse fra de store lande: Jens Stryger Larsen satser på sommerskifte

Interesse fra de store lande: Jens Stryger Larsen satser på sommerskifte
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

26-årige Jens Stryger Larsen fra Austria Wien har kun lidt mere end et år igen af sin aftale med den østrigske klub. Det kan bane vejen for et sommerskifte, og der er interesse i landsholdsbacken fra store fodboldnationer.

Af Kenneth Jensen

Søndag eftermiddag var der lokalbrag i Wien mellem Rapid og Austria, og det opgør trak udeholdet sig sejrrigt ud af med en sejr på 2-0 foran 26.000 tilskuere. Danske Jens Stryger Larsen, 26 år, var som altid med i alle 90 minutter for udeholdet, og han kan glæde sig over, at sejren bringer Austria Wien op på andenpladsen i den østrigske Bundesliga.

Der resterer fortsat seks kampe af sæsonen i Østrig, og Rapid og Austria mødes ikke igen i denne sæson, og derfor kan Wien-opgøret meget vel have været Jens Stryger Larsens sidste.

Den danske landsholdsspiller har til sommer blot et år igen af aftalen med Austria Wien, som han skiftede til for snart tre år siden, og Jens Stryger Larsen lægger ikke skjul på, at han gerne vil benytte sommeren til at tage et skridt op og finde en ny klub og en ny udfordring i karrieren.

- Jeg synes, tidspunktet er godt nu. Jeg har spillet som fast mand i den her sæson, hvor vi har været i Europa League-gruppespillet, og hvor jeg er kommet omkring landsholdet efter et godt år. Til sommer har jeg kun et år igen af min kontrakt, så det lægger op til at være et godt tidspunkt til at prøve noget andet - også for klubben, siger Jens Stryger Larsen til tipsbladet.dk og forklarer:

- Min agent og jeg har en god dialog med klubben. De kan godt se, at tidspunktet er godt, men det er ikke sådan, at klubben vil af med mig. Jeg kunne helt sikkert godt forlænge min kontrakt, men jeg har været her i tre år nu, og jeg vil gerne prøve mig af på et højere niveau.

Højrebacken er på vej ind i sine bedste år som fodboldspiller - der, hvor de fleste spillere peaker og rammer deres topniveau, og det vil den tidligere FC Nordsjælland- og Brøndby-spiller også gerne slå kapital af. Øjnene er rettet mod en af de store ligaer i Europa.

- Jeg sigter helt klart efter at komme til en top fem liga i Europa, men det er ikke, fordi jeg som sådan har præferencer og udelukkende vil til Italien eller Spanien. Min rådgiver og jeg kigger os omkring og ser, hvad der byder sig. Det skal også være et sted, hvor jeg synes, der er mulighed for at få spilletid. Jeg er godt klar over, at konkurrencen kommer til at være endnu hårdere, men jeg er klar til at tage udfordringen op og tage endnu et skridt op i min karriere, siger Jens Stryger Larsen, som der allerede har været følere ude på:

- Min agent har fortalt mig om interesse fra Tyskland, Italien og England. Lige nu afventer de fleste klubber, hvordan de ender i de respektive ligaer, og når transfervinduet åbner, begynder der forhåbentligt at blive sat skub i nogle handler.

Med fokus rettet på en af de fem store ligaer i Europa - Spanien, Tyskland, England, Italien og Frankrig - er et skifte hjem til dansk fodbold og Alka Superligaen heller ikke på tegnebrættet.

- Jeg sigter 100 procent efter, at det skal være udlandet den her gang.

Og skal det så være den store kontrakt eller skal det være et sted, hvor du kan få masser af spilletid?

- Jeg vil gerne have begge dele, men jeg vægter det at spille fodbold meget højt. Jeg nyder at spille fodbold og er glad for at spille hver gang. Jeg kunne sikkert godt vælge et sted, hvor jeg kunne tjene en masse penge, men så også have langt til spilletid.

Jens Stryger Larsen har i denne sæson været fast mand i Austria Wien, hvor det i alle turneringer er blevet til 38 kampe med tre oplæg. Danskerens klub ligger nummer to i den østrigske Bundesliga med 15 point op til Salzburg, der fører rækken, og to point ned til forfølgerne Sturm Graz og Altach.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus