• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Oliver Okstrøm

Interpol bremser FIFA-projekt mod matchfixing

Interpol bremser FIFA-projekt mod matchfixing
Foto: Michael Probst/POLFOTO

Et langt samarbejde mellem FIFA og Interpol lukker nu ned. Det begrundes med de mange alvorlige sager, som FIFA er en del af i øjeblikket.

Af Oliver Okstrøm

Det er formentlig ikke gået mange fodboldinteresseredes næse forbi, at FIFA i øjeblikket sidder i en suppedas, som er svær at komme ud af. Massevis af anholdelser af FBI af topfolk i organisationen og en præsident Sepp Blatter, der har meldt at han går frivilligt af.

Som følge af sagerne, som hovedsagligt handler om korruption, så betyder det, at det internationale politisamarbejde Interpol har suspenderet et FIFA-projekt mod matchfixing. Det skriver BBC.

Læs også: FIFA sætter VM-værtskab på pause

Projektet har stået på i 10 år, og har været et projekt mellem netop Interpol og FIFA, men nu er det altså nok for Interpol. Chefen for Interpol Jürgen Stock forklarer, at undersøgelserne omkring FIFA gør, at de må bremse op.

- Set i lyset af, hvad der foregår omkring FIFA, mens vi stadig arbejder på projektet, så har jeg besluttet at suspendere vores aftale, siger Jürgen Stock.

Læs også: FIFA vælger ny præsident i december

En talsmand fra FIFA svarer i denne forbindelse, at man er "utilfreds" med beslutningen.

- Successen og vigtigheden af dette projekt kan ikke undervurderes. Vores samarbejde har spillet en nøglerolle i at finde frem til problemet af international matchfixing

Dertil håber talsmanden fra FIFA, at Interpol vil genoptage samarbejdet, og at de er villige til at diskutere, hvad der skal ske.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020