Video : Tipsbladet
Generelle

Italiener kan få vigtig rolle for SønderjyskE

En italiensk sportsdirektør kan få en vigtig rolle for Robert Plateks tre klubber, heriblandt SønderjyskE, i fremtiden.

SønderjyskE er ejet af den amerikanske forretningsmand Robert Platek, der ligeledes ejer to andre klubber - italienske Spezia samt portugisiske Casa Pia.

Og snart kan en italiener angiveligt få en nøglerolle i alle tre klubber. Det skriver det italienske medie Citta della Spezia, der - som mediets navn nok afslører - dækker Spezia tæt.

Riccardo Pecini er således i øjeblikket en art sportsdirektør for Spezia, men klubben vil lokke Sampdorias tekniske direktør, Carlo Osti, til klubben i den rolle. Pecini og Osti har tidligere samarbejdet hos netop Sampdoria, hvor Osti var sportsdirektør og Pecini chefscout.

Den rollefordeling vil de to erfarne italienere også få i Spezia, men udover at være chefscout kan Pecini ifølge Citat della Spezia også ende med ansvaret for at koordinere mellem Robert Plateks tre klubber. Det vil formentlig indebære, at han skal foreslå og facilitere diverse transfers klubberne imellem.

Først skal Ostis skifte fra Sampdoria til Spezia dog effektueres, og det er ikke sikkert, at klubben fra Genoa vil sige god for skiftet. 

I den forrige sæson var der allerede transfers mellem SønderjyskE og Spezia.

Spezia købte eksempelvis Emil Kornvig fra Lyngby Boldklub for derefter at udleje ham til SønderjyskE. Derudover købte den italienske klub også Emil Holm fra SønderjyskE, men sendte ham tilbage til Haderslev-klubben på en lejeaftale. I fremtiden er det nok ikke utænkeligt, at flere spillere vil skifte den ene eller anden vej mellem de tre søsterklubber. 

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.