Video : Tipsbladet
Generelle

Jacob Neestrup reagerer på Thorups nye trænerjob

FCK's cheftræner Jacob Neestrup lykønsker sin tidligere kollega med den nye trænerpost i Tyskland.

Tipsbladet på Frederiksberg

I søndags blev den tidligere FCK-træner Jess Thorup præsenteret som ny mand i spidsen for den kriseramte Bundesliga-klub Augsburg. 

Den garvede dansker har stået uden arbejdsgiver siden sidste sommer, hvor han blev fyret i FC København efter en vaklende sæsonstart i Superligaen.

Her overlod han stafetten til assistenten Jacob Neestrup, der siden har vist lovende takter med både et mesterskab, et pokaltrofæ og et lovende Champions League-eventyr.

Neestrup var assistent under Thorup i hele 80 kampe i den danske hovedstadsklub og ønsker sin tidligere kollega held og lykke med fremtiden i tysk fodbold. 

- Jeg tænker held og lykke. Der er ingen i FC København, der ikke ønsker Jess alt det bedste. Det var en træner, der vandt et mesterskab i en svær periode og fik os i Champions League for første gang i et stykke tid, og derfor ønsker vi ham al mulig held og lykke i Tyskland, fortæller Neestrup.

Jess Thorup bragte i sin knap to år i spidsen for FCK et dansk mesterskab i hus og desuden kvalifikation til Champions League-gruppespillet - på daværende tidspunkt for første gang siden 2016.

Thorup stod i spidsen for 'Løverne' i 88 kampe, og nu fortsætter karrieren altså i Tyskland hos Augsburg, der i de sidste mange sæsoner har flirtet med nedrykningsstregen i Bundesligaen. 

Her kommer Thorup blandt andet til at skulle være træner for danske Frederik Winther, der er vendt retur fra et lejeophold hos Brøndby sidste sæson.