Video : Tipsbladet
Generelle

- Jeg ville end ikke betro den mand med kaffeboden

Det er en skandale af rang, at Luis Rubiales stadig sidder på posten som chef for det spanske fodboldforbund og i UEFA som vicepræsident, og det er DBU nødt til at reagere på.

Chefen for det spanske fodboldforbund Luis Rubiales er kommet i stormvejr, der er ved at vælte både den kontroversielle spanske fodboldchef og landsholdsfodbold på Den Iberiske Halvø.

Fredag var det forventet, at Luis Rubiales ville sige sit job op under gigantisk pres fra størstedelen af den spanske fodboldverden og fra et politisk flertal i landets parlament.

For rullende kameraer og måbende publikum og holdkammerater kyssede Rubiales den spanske landsholdsspiller Jenni Hermoso midt under trofæ-ceremonien, da Spaniens landshold havde vundet VM for kvinder på stadion i Sydney.

Men som omtrent de eneste på planeten ser Luis Rubiales og det spanske fodboldforbund, som Rubiales kontrollerer, derimod episoden som uskyldig og anklager nu de spanske spillere for at fordreje sagen og truer med sagsanlæg, specifikt mod Jenni Hermoso.

Det vilde modangreb er blevet mødt med raseri og forbløffelse fra spanske fodboldspillere og spillerforeninger og organisationer verden rundt – flere spillere på det spanske herrelandshold har offentligt meldt ud, at de ikke stiller op for landsholdet igen, så længe Rubiales og den nuværende ledelse ikke er gået af.

FIFA har indledt en efterforskning af sagen, hvilket sædvanligvis ville betyde, at Rubiales ikke kan bestride sine hverv i fodboldverdenen.

Men indtil videre klamrer fodboldbossen sig altså til taburetten, og det kan eksempelvis DBU ikke sidde overhørig, mener Troels Bager Thøgersen, der er chefredaktør på den trykte udgave af Tipsbladet.

- Lørdag formiddag har den danske spillerforening taget afstand fra Rubiales og erklæret deres uforbeholdne støtte til Jenny Hermoso og det spanske landshold.

- Luis Rubiales sidder som UEFA-vicepræsident i UEFA's vigtigste udvalg, eksekutivkomitéen, ligesom DBU's formand Jesper Møller gør. Den her sag er så vanvittig og grænseoverskridende, at Møller og DBU er nødt til at tage afstand fra Luis Rubiales lige nu, siger Troels Bager Thøgersen.

- Det kan ikke nytte noget at gemme sig i busken og dække sig ind under, at FIFA efterforsker sagen. Jesper Møller og DBU har kvindefodbolds udvikling som den måske største mærkesag overhovedet, og så kan man simpelthen ikke leve med, at en mand som Rubiales, undskyld mig, pisser på sporten og kvinderne med sin rådne adfærd og fuldstændig skandaløse adfærd med et rablende pressemøde fredag og en endnu mere vanvittig pressemeddelelse hen under midnat.

- Jeg ville end ikke betro den mand med kaffeboden til en Old Boys-kamp, og da slet ikke at have noget med fodboldspillere eller andre mennesker at gøre. Det her er så ekstremt, at europæisk fodbold, herunder DBU og Jesper Møller, er nødt til at reagere nu, uanset at kulturen i fodboldpolitik er at tie stille.

Læs mere om sagen her.