• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Ufattelig dommerfejl: Nu skal kamp spilles om

Foto: Getty Images

De sidste 23 minutter plus det løse af en amerikansk kamp skal spilles om på grund af en enorm dommerfejl.

Af Victor Risager

Miami FC og Pittsburgh Riverhounds mødtes i sidste weekend i den næstbedste amerikanske fodboldrække, den såkaldte USL Championship, og her sluttede det i en målløs pointdeling.

Nu skal de sidste 23 minutter plus det løse af kampen imidlertid spilles om på grund af en gigantisk dommerfejl. Det meddeler USL Championship i en pressemeddelelse på sin hjemmeside fredag aften.

Med 23 minutter igen sendte en spiller fra Miami FC bolden tilbage mod sin egen målmand, men keeperen kunne ikke nå bolden, der derfor havnede i mål, og Pittsburgh Riverhounds kom dermed foran på et selvmål.

Men efter diskussioner på banen valgte dommerne - højst uforståeligt - at annullere målet og i stedet tildele et hjørnespark til Pittsburgh Riverhounds.

Af den grund har USL Championship og dommerforeningen besluttet, at kampen skal spilles om, og at målet skal tildeles Pittsburgh, der derfor starter med en 1-0-føring.

- Dommen på banen oversteg den rimelige grad af menneskelige fejl, der i sagens natur er en del af spillet, siger ligapræsident Jake Edwards.

- Denne ekstraordinært sjældne omstændighed nødvendiggjorde beslutningen om at bede de to om at afspille resten af kampen med stillingen 1-0. I samråd med dommerforeningen og IFAB (det internationale regelorgen, red.) har vi taget denne handling for at beskytte ligaens integritet, vores turnering og fodboldsporten. Vi takker Miami FC og Pittsburgh Riverhounds for deres forståelse og engagement i at fastholde integriteten at vores turnering.

Miami FC og Pittsburgh Riverhounds mødes nu - igen - onsdag den 27. oktober, hvor kampen starter i det 67. minut, og hvor Pittsburgh er foran med 1-0. 

Se selvmålet, der blev annulleret, lige her: 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020