• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Karakterer: Fejrede FCK-jubilæum med manér

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på FC Københavns sejr over Slovan Bratislava torsdag aften.

Af Victor Risager

Slovan Bratislava - FC København 1-3 (1-1)
Jonas Wind, 0-1 (18.)
Ezekiel Henty, 1-1 (21.)
Jens Stage, 1-2 (41.)
Jonas Wind, 1-3 (68.)

FC København kom godt fra land i Conference League med en sejr over Slova Bratislava torsdag aften, og vi zoomer herunder ind på deres præstation og giver karakterer til spillere og trænere. 

SPILLERNE
Kamil Grabara
- 3 bolde

Det er svært at sætte en finger på Kamil Grabaras indsats, for den polske keeper blev ikke udfordret meget i løbet af kampen og var uden fejl ved Slovan Bratislavas scoring. Kom godt ud af målet og forpurrede en Slova Bratislava-chance tidligt i anden halvleg.

Kevin Diks - 3 bolde
Hans start i FC København har været fremragende, men Kevin Diks leverede en middelmådig indsats mod Slovan Bratislava. Han lykkedes ikke med meget offensivt, hvor han havde flere fejlafleveringer, og der var også enkelte problemer defensivt. Det trækker dog op, at han fremtvang et straffespark efter et stærkt løb ind i fetlet.

David Khocholava - 2 bolde
Ikke helt så sikker, som han har været hidtil i FC København. Mistede enkelte indgreb - blandt andet var han skyld i en stor, stor chance i starten af anden halvleg, som Kamil Grabara afværgede. Den georgiske stopper var dog med til ellers at holde Slovan Bratislava fra chancer. 

Nicolai Boilesen - 4 bolde
Han er en vigtig opspilsstation med sine afleveringer gennem kæderne, og det var tydeligt flere gange mod Slovan Bratislava. Derudover var han solid i de defensive aktioner, og det var en stærk indsats af Nicolai Boilesen.

Victor Kristiansen - 3 bolde
Det var ikke den unge backs bedste indsats, og især i første halvleg havde han og William Bøving svært ved at komme til noget offensivt i venstre side. Victor Kristiansen var dog fin defensiv kampen igennem.

Zeca - 2 bolde
Kaptajnen har leveret mange store præstationer for FC København, men torsdagens kamp var ikke en. Han slog sig efter ti minutter og havde lidt problemer med afleveringerne og boldkontrollen på en meget dårlig græsplane. Samtidig blev han holdt helt væk ved Slovan Bratislavas scoring på et hjørnespark.

Lukas Lerager (ud 79.) - 2 bolde
En rimelig anonym indsats, hvor han ikke bidrog med det store. Vandt nogle bolde og lagde nogle udmærkede afleveringer, men Rasmus Falk var savnet.

Jens Stage (ud 86.) - 4 bolde
Han fortsætter med at imponere som kantspiller, Jens Stage. Han skabte blandt andet en god chance med et flot sideskift til William Bøving, og så kom han selvfølgelig selv på tavlen. Kæmpede som altid også godt og var flere gange ovre i venstre side for at arbejde defensivt. 

Pep Biel (ud 86.) - 4 bolde
Den spanske kreatør havde lidt svært ved at komme ind i kampen på det rædderlige græstæppe i Slovakiet, men endte med at spille endnu en god kamp. Han diskede op med to assists og var involveret i meget andet. Pressede også godt.

William Bøving (ud 70.) - 2 bolde
Hvis man kun skulle give karakter for første halvleg, var vi nok nede på en etter. Men 18-årige William Bøving kom ud til anden halvleg med et brag og havde sågar et flot langskud på overliggeren. Faldt lidt ud af kampen igen, men kravlede dog en karakter op på en udmærket halvleg.

Jonas Wind (ud 79.) - 4 bolde
Den 22-årige angriber spillede sin 100. kamp for FC København og fejrede det med manér, da han var holdets vigtigste mand. Han åbnede scoringen efter 18 minutter efter et skarpt løb ved et hjørnespark, og i forbindelse med Jens Stages scoring var han også afgørende med en fremragende aflevering i dybden til Pep Biel. Scorede også på straffespark.

Peter Ankersen (ind 70.) - UB
Isak Bergmann Johannesson (ind 79.) - UB
Rasmus Højlund (ind 79.) - UB
Kamil Wilczek (ind 86.) - UB
Andri Baldursson (ind 86.) - UB

TRÆNER:
Jess Thorup
- 4 bolde
Jess Thorup gav genvalg til alle starterne fra weekendens sejr over Randers FC i håbet om at komme godt fra lande i Conference Leagues gruppespil, og missionen lykkedes. Det endte med en sejr, og selvom det ikke var den stærkeste præstation, lignede FC København længe en sejrherre i kampen. Især efter pausen var det danske hold klart det bedste mandskab på banen.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020