• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Karakterer: Supersub sikrer enorm Randers-skalp

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på Randers FC's præstation mod AZ Alkmaar.

Af Victor Risager

Randers FC - AZ Alkmaar 2-2 (1-1)
Jordy Clasie, 0-1
Simon Piesinger, 1-1
Vangelis Pavlidis, 1-2 
Simon Graves, 2-2

Randers FC sikrede et stort resultat torsdag aften med et enkelt point mod storklubben AZ Alkmaar. Her kigger vi nærmere på randrusianernes præstationer. 

SPILLERE
Patrik Carlgren
- 4 bolde
Man kan ikke klandre Patrik Carlgren for nederlaget. Målmanden diskede op med flere redninger og var uden fejl ved de to mål, omend han gav en ripost ved det andet. Ham kan Randers godt glæde sig over.

Mikkel Kallesøe (ud 75.) - 4 bolde
Efter at have siddet ude med en overbelastningsskade var Mikkel Kallesøe tilbage med et brag. Han var en af Randers’ bedste med en masse gode aktioner på højrebacken - både defensivt og offensivt, hvor hans fart ofte var vigtig.

Simon Piesinger - 2 bolde
Hans kamp var noget af en rutsjebanetur. Han scorede Randers FC's første udligning, men derefter kostede han også, da han gav alt for meget plads til Vangelis Pavlidis ved AZ Alkmaars andet mål. I anden halvleg var han tæt på at score igen ved en dødbold, hvor han generelt var farlig. I sidste ende koster blunderen ved AZ's mål dog, og han ender med et total. 

Erik Marxen - 2 bolde
Sammen med Simon Piesinger havde den normalt velspillende kaptajn nogle problemer med AZ Alkmaars offensive spillere, og især Albert Gudmundsson fik meget plads og voldede Erik Marxen problemer.

Bjorn Kopplin - 3 bolde
Tyskeren er bare en bundsolid back, og det var endnu en solid præstation. Han havde dog - ligesom Erik Marxen - visse problemer med Albert Gudmundsson. 

Jakob Ankersen (ud 61.) - 1 bold
Fik en startplads foran Simon Tibbling, og det var nok håbet, at han skulle tro med sin fart. Det blev dog aldrig for alvor farligt, og han blev taget ud efter en times tid ovenpå en meget anonym indsats.

Lasse Berg Johnsen - 2 bolde
Ikke en stor aften for den norske midtbanedynamo, der smed en del bolde væk, havde problemer på bolden og begik en håndfuld frispark. Virkede overmatchet og havde også efterladt en masse plads til Jordy Clasie i forbindelse med AZ’s første mål.

Frederik Lauenborg (ud 61.) - 2 bolde
Der var glimt af kvalitet, hvor han pressede på og vandt nogle bolde, men ligesom midtbanekollegaen virkede Frederik Lauenborg overmatchet over for AZ Alkmaars midtbane, hvor Frederik Midtsjø især gjorde, som det passede ham.

Tosin Kehinde (ud 78.) - 2 bolde
Normalt er han en af de mere seværdige spillere for Randers FC, og selvom han enkelte gange viste sine dribleevner, var det en stille aften for nigerianeren. Han fik generelt ikke sat sit præg på opgøret.

Vito Hammershøy Mistrati - 3 bolde
Han havde meget svære arbejdsbetingelser og kom slet ikke så meget på bolden, som Randers FC nok gerne vil have. Men han kan sparke dødbolde, og det var Randers’ farligste våben på dagen, og de scorede efter to af slagsen.

Alhaji Kamara (ud 61.) - 1 bold
Det er måske (for) hårdt, men Alhaji Kamara havde altså ikke mange succesfulde aktioner i kampen. Han passede ikke til kampen, hvor Randers FC ikke fik mange gennemspillede angreb, der sluttede i feltet, og han havde store problemer med at indgå i spillet.

Indskiftere:

Simon Tibbling (ind 61.) - 3 bolde
Svenskeren kom ind på banen og viste udmærkede takter fra en mere central rolle. Var fin på bolden. 

Stephen Odey (ind 61.) - 2 bolde
Kom ind i stedet for Alhaji Kamara, men gjorde ikke mere væsen af sig. 

Simon Graves (ind 61.) - 5 bolde
Kom ind og skulle forstærke defensiven i et systemskifte, og det gjorde han i den grad, men Thomas Thomasberg fik nok også mere, end han havde regnet med. Simon Gravis indtog nemlig en rolle som supersub, da han også kom på måltavlen med et hovedstød. Hans hovedstødsmål sikrede det ene point i en kamp, hvor Randers FC ellers havde det meget svært.

Oliver Bundgaard (ind 75.) - UB

Tobias Klysner (ind 78.) - UB

TRÆNER
Thomas Thomasberg - 4 bolde
Randers FC var generelt overmatchet i kampen, men et par udskiftninger og et systemskifte i midten af anden halvleg sendte dem ind i kampen igen. Det var skarpt set af Thomas Thomasberg, der kunne se sit hold få mere kontrol over kampen - og i sidste ende altså kan juble over, at kronjyderne fik et enkelt point i Conference League-premieren. 

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020