• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Katastrofal sæsonstart: Fyrer dansk cheftræner

Foto: Argja Bóltfelag

Den færøske fodboldklub Argja Bóltfelag tog onsdag aften afsked med klubbens danske cheftræner, Henrik Larsen, efter en mareridtsstart på sæsonen.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Argja Bóltfelag (AB) har haft en helt igennem katastrofal start på sæsonen i Færøerne, hvor man indtager sidstepladsen efter blot et enkelt point i ti kampe.

Det har nu fået konsekvenser for klubbens danske cheftræner, Henrik Larsen, som man har valgt at skille sig af med.

Det oplyser Argja Bóltfelag i et opslag på klubbens Facebook-side.

57-årige Henrik Larsen overtog cheftrænerposten i AB sidste sommer, hvor klubben gennemgik en større transformation med mange nye spillere samtidig med, at man kæmpede om overlevelse.

I sidste ende formåede Henrik Larsen at sikre AB en sæson mere i den bedste færøske række ved blandt andet at hente 12 point i sæsonens sidste seks kampe, hvilket gav dem et hul på otte point ned til stregen efter sidste spillerunde.

Virkeligheden har bare været en anden i denne sæson, hvor man endnu har til gode at vinde efter ti spillerunder. En enkelt gang har man sejret i pokalturneringen, hvor det blev til et exit i den efterfølgende runde.

Jobbet i AB var Henrik Larsen første i udlandet, men han har varetaget flere forskellige roller i dansk fodbold. Assistent i AC Horsens, cheftræner i Hedensted IF og U19-træner i Hobro IK er nogle af jobbeskrivelserne på hans cv.