Video : Tipsbladet
Generelle

Kendte ikke klubben: Awer Mabil hjalp med skifte

Awer Mabil har selv landet et flot skifte denne sommer, og det samme har hans tidligere holdkammerat i FC Midtjylland, hvilket australieren hjalp ham med.

Awer Mabils kontrakt med FC Midtjylland udløb denne sommer, men allerede inden aftalens udløb, så havde kantspilleren fremtiden på plads i spanske Cadiz.

Den australske landsholdsspiller var ikke den eneste spiller i FCM, hvis kontrakt udløb denne sommer. Det samme gjorde Bozhidar Kraevs også, men han har først i denne uge fået fremtiden på plads.

Han har således sat sin underskrift på en toårig aftale med newzealandske Wellington Phoenix. Bulgareren havde flere muligheder på hånden, men i sidste ende gik han med en tilværelse i den australske A-League efter kyndig vejledning af Awer Mabil.

- Han [Awer Mabil, red.] er en fantastisk spiller og menneske. Han er en af mine tætteste venner i fodboldverdenen, sagde Bozhidar Kraev fredag ved præsentationen ifølge 1news.

- Jeg lavede min egen research... Han gav mig god feedback og gode informationer. Han fortalte mig, at der bliver spillet god fodbold her, hvor der bliver kombineret og ikke brugt så mange lange afleveringer.

Awer Mabil har selv en fortid i australsk fodbold, hvor han spillede i Adelaide United indtil sommeren 2015, hvor FCM hentede ham. Han kender den australske liga indgående, så man kan sagtens forstå, at Kraev søgte hjælp før sit skifte, for ifølge 1news så kendte han kun meget lidt til klubben og ligaen.

Bozhidar Kraev kom til FC Midtjylland i 2017, men midtbanespilleren lykkedes ikke for alvor med at slå igennem. Det blev til lidt over 50 kampe for Kraev, som også blev afsted på forskellige lejeophold under sin tid i dansk fodbold.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.