Video : Tipsbladet
La Liga

Barca-træner er uforstående: Hvorfor afleverede I ikke til Braithwaite?

Ronald Koeman var i skidt humør efter Barcelonas pointtab mod Eibar.

Barcelona formøblede tirsdag muligheden for at kravle op på tredjepladsen i La Liga-tabellen, da den catalanske storklub måtte nøjes med 1-1 i hjemmekampen mod Eibar. 

Lionel Messi havde fået lov til at forlænge sin juleferie i Argentina, så Barcelona stillede op uden kaptajnen i opgøret mod baskerne. Til gengæld fik Martin Braithwaite sin syvende ligakamp fra start for Barcelona. Danskeren havde dog en skidt dag på kontoret mod Eibar. 

Irriteret Koeman
Efter blot syv minutter sendte Braithwaite således et straffespark forbi mål, og senere i første halvleg fik den danske landsholdsspiller så annulleret et mål. Efter slutfløjtet var cheftræner Ronald Koeman dog ikke ude med riven efter Braithwaite. I stedet var hollænderen bitter over, at de andre Barcelona-spillere ikke afleverede bolden mere til danskeren. 

- Vi er nødt til at indrømme, at vi i første halvleg havde problemer med at opbygge vores spil. Vi var ikke i stand til at finde hinanden mellem kæderne. Der var muligheder for at spille bolden i dybden til Braithwaite, og jeg ved ikke, hvorfor ingen... jeg ved ikke, om det er frygt eller manglende mod. Vi havde chancer nok, lød det ifølge El Desmarque fra Koeman. 

Koeman slog dog også fast, at Barcelonas 'individuelle fejl har kostet mange point', hvilket i dette tilfælde nok også kan tolkes som en lille stikpille til Braithwaites evner fra straffesparkspletten. Braithwaite har nu brændt sine seneste fire straffespark i liga-regi. Koemans kommentar var dog utvivlsom også rettet mod Barcelona-forsvarspilleren Ronald Araujo, der forærede Eibar 1-0-målet i anden halvleg. 

Hvorfor sparkede Braithwaite?
Efter slutfløjtet blev Ronald Koeman spurgt, hvorfor det var Martin Braithwaite, der fik ansvaret for at eksekvere Barcelonas straffespark. 

- Vi manglede Leo (Messi, red.), og Antoine (Griezmann, red.) har brændt for nyligt (mod Real Betis i november, red.). Martin scorede i Champions League (mod Dynamo Kiev, red.), og jeg tror, at det var derfor, at de besluttede, at Martin skulle tage det, lød det fra Koeman. 

Barcelona-bossen blev også spurgt, om hans hold manglede en leder i Lionel Messis fravær. 

- Jeg vil ikke sige, at vi manglede rutinerede folk, for holdet befinder sig i en overgangsfase. På grund af skader valgte vi at give mange unge spillere chancen. Fem eller seks i dag. Men vi havde også meget rutine på banen. Jeg mener ikke, at der var mangel på det. Vi manglede selvfølgelig Leo, som har gjort en forskel i mange år. Hvorfor vandt vi ikke? Jeg mener ikke, at svaret er så kompliceret. Vi skabte muligheder, men vi brændte et straffespark og vi forærede et mål væk. Der var mange ting, der gik imod os. 

Tvivler på mesterskabet
Med pointtabet mod Eibar slutter Barcelona således 2020 på sjettepladsen i La Liga-tabellen, syv point efter førerholdet Atlético Madrid, der endda har to kampe i hånden. Og Ronald Koeman er derfor heller ikke videre optimistisk i forhold til at vinde det spanske mesterskab i denne sæson.

- Realistisk set bliver det kompliceret at vinde mesterskabet. I livet er der intet, der er umuligt, men man er nødt til at erkende den afstand, der er op til Atlético Madrid. De har været virkelig, virkelig stærke. De scorer mange mål og de indkasserer meget få mål. Det bliver meget kompliceret.